- Confessions of a trainaholic

- Confessions of a trainaholic

måndag 30 januari 2012

A love-hate relationship

Godmorgon fina du! :)

Så var det måndag igen och vintern är här på riktigt. Nästan -10 imorse när jag gick ut med Lilleman. Fick ta på mig tre lager med kläder och dubbla mössor och vantar för att ens kunna sticka näsan utanför dörren, är ju inte direkt van vid kyla efter denna vinter.. Detta gjorde att jag kom iväg på morgonprommisen senare än vanligt och fick stressa runt 11,5 km i turbotempo. Sparade in några minuter men låg ändå efter när jag kom hem så det blev stress ända tills jag satte mig i bilen och åkte till jobbet. Kom i vilket fall hit nästan som vanligt och nu kan jag tagga ner lite. ;)

Igår blev det 11,5 km med Lilelman som vanligt och sedan tvätta och ett litet vil innan mitt intervallpass. Hade bestämt mig att spring ut till mina svärföräldrar där P och Leon var och styrde lite. Det är en ganska lång väg ut som är ganska flack med endast några backar och inte alltför branta. Började med att jogga upp strax över 2 km för att sedan köra 4 st stegringslopp på 80-95 meter. Därefter började jag med mina intervaller. På schemat stod det 2 x 5min + 3 min+ 2 min så det var vad jag körde. Det gick riktigt bra och jag kände mig stark i benen. Sprang på i ett bra tempo men maxade inte eftersom jag hade några omgångar att köra. Melllan intervallerna såg vilan ut som följande, 2 min efter 5-minutersintervallen, 90 sek efter 3 minutersintervallen, 60 sek efter 2 minutersintervallen. Jag avslutade passet med ca 2 km nerjogg hem till mina svärföräldrars hus där min familj väntade på mig. Jag svirade om till torra kläder lite snabbt för att inte bli kall på hemvägen i bilen.

Jag har verkligen ett love-hate relationship med intervaller. Jag älskar att trycka på och köra skiten ur mig själv samtidigt som det är så jäkla jobbigt att springa fort, särskilt när det är kallt ute.. Men jag tror kärleken övervinner hatet i den här relationen, haha! ;)


Efter en dusch så blev det att åka och handla hundmat samt äta tacobuffélunch. Efter detta var jag riktigt trött så det blev att vila lite framför en film. Kvällen avslutades sedan med en pizza och ytterligare en film. Somnade rätt skapligt men känner mig ändå riktigt trött idag.. :( Oroar mig lite inför veckan då det ska vara riktigt kallt hela veckan. Upp till -15 varje dag och även under nästa helg.. Detta bådar inte gott för min löpning. Kommer troligtvis varken kunna köra kvalitét eller långpass i den kylan med tanke på hur känsliga mina lungor är.. Intervaller och snabbdistans kan jag ju köra på löpband men det är värre med långpasset. I värsta fall får det väl bara bli ett kort antar jag.. Hoppas verkligen inte prognoserna stämmer.. Vill att det ska bli varmare igen NU! :(

Hoppas ni får en fin dag! :)

Kramar C

2 kommentarer:

  1. Låter som ett bra pass! Men -15C?!? Kom igen va jobbigt! Omstart på den. Vad sägs om +15C? Pretty please?

    SvaraRadera
  2. Ja veet! Hoppas verkligen prognoserna är fel! +15 hade varit toppen! Så mild vinter som vi haft (inte för jag klagar efter de två senaste ;)) så trodde jag på riktigt vi var där snart.. Verkar dock som vi fått ett smärre bakslag nu.. :(

    SvaraRadera