- Confessions of a trainaholic

- Confessions of a trainaholic

måndag 17 september 2012

Sthlm Halvmarathon 2012

Gomorron!

Jag hade mycket att stå i igår så orkade faktiskt inte skriva.. Jag är i vilket fall jättenöjd med loppet i lördags och det var en oerhört skön känsla att kunna springa hela loppet utan att känna att jag fick kämpa för livet. Stannade och stod still och drack vid alla vätskekontroller utom den första och den sista. Annars sprang jag på hela vägen. De första 6 km var bena ganska tunga men sedan släppte det och allt kändes lätt. Startade i andra startgrupp men ändå så sprang jag om en himla massa längs vägen. Fick sick-sacka mig förbi mest hela tiden och det glesande aldrig med folk. Hade fått höra att det var mest folk i starten och sedan var det lugnare men det var verkligen fullt överallt hela vägen.. Vissa gånger var det svårt att springa om för att det var så mcket folk. Ibland fick man snällt ligga bakom en bit innan det dök upp en liten lucka som man kunde klämma sig igenom. Höll ett ganska jämt tempo hela vägen även om klockan ballade ur lite av första långa tunneln då den tappade kontakten.

Hade hört att benan var lättsprungen och flack men så där jätteflack skulle jag inte vilja påstå att den var.. Var några backar och en hel del långa lutningar som sög i benen. :) Jag var stark på slutet så spurtade de två sista kilometrarna och gick i mål på sekunden 1:42:00 som var mitt drömmål för loppet. Ni vet den där tiden som man inte alls vet om man klarar men hoppas så mycket på. Känns så oerhört skönt att äntligen fått revansch på förra halvmaran där jag gick ut för hårt och fick slita som ett djur för en tid som var 9 minuter långsammare än den jag fick i lördags. :)

Mina foton från loppet kan ni se här: http://www.marathonfoto.com/index.cfm?action=site.login
Efternamn Green, startnr 5231 och välj eventet Stockholm halvmarathon. :)

Jag vill tacka Peter för att han körde mig upp och hem samt fanns där som stöd för mig i lördags, han är verkligen guld värd min man. :) Sen vill jag även tacka Rolf som hjälpte mig innan och efter loppet, hämtade nr-lapp och bjöd på dusch innan vi åkte hem. Mamma och Åke förtjänar även en ros för att det hjälpte till och var barnvakt åt Lilleman och han i sin tur en för att han muntrade upp mamma och Åke som är ledsna. Är så oerhört tacksam för all hjälp! :)

Mina fina killar! :)

Vi kom hem sent i lördags kväll men jag gick ändå upp tidigt i söndags morse och knallade vanliga rundan på 11,5 km med Lilleman. Benen kändes pigga trots loppet några timmar tidigare. :) Efter frukosten så blev det matlagning och lite tvätt innan jag gav mig ut på en lugn återhämtningsjogg. 7,16 km i 5:44 min/km-tempo blev det. Benen ville pinna på men jag höll tillbaka eftersom det var just ett återhämtningspass.

Idag är det vila från löpningen och det blev den vanliga morgonrundan med Lilleman. Har rejält med träningsvärk i benen nu så det är bäst att låta dem vila. Måste bestämma mig för hur jag vill lägga upp veckan som kommer. På torsdag har vi KM på 10 000 m.. Det bästa för kroppen vore nog att ta det lugnt denna vecka, har ju kört två lopp nu de senaste två veckorna och en vecka med bara lugna pass vore på sin plats.. Samtidigt så är jag tveksam till att jag skulle kunna göra en bra tid med halvmaran så färsk i benen. Är det värt att springa 48 varv runt på en bana för en halvbra miltid? Det är frågan jag bör ställa mig. Hade jag inte sprungit loppet i lördags hade det varit självklart att jag skulle springa men nu vet jag inte.. Känner mig mest sugen på att ta det lugnt nu om jag ska vara ärlig.

I eftermiddag är planen att ta sig till gymet igen. Inte jättemotiverad än så länge men hoppas det kommer under dagen. :)

Kramar C

6 kommentarer:

  1. Grymt bra jobbat, vilken tid!!!!

    Jag var också sugen på att springa, men mannen renoverade i huset, ingen barnvakt och jag var inte jätte sugen på att köra hem efter loppet!!!
    Hoppas kunna starta nästa år och ha familjen med mig, blir ju så mycket roligare då.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack!! :)

      Nej, man ska nog inte köra hem efter.. Peter körde mig ju, synd att jag inte visste för du hade kunnat åkte med oss upp och hem då. :( Men såklart de är roligare med stöd från hela familjen. :)Hoppas du kan köra nästa år, det var så kul! :)

      Radera
  2. Bra tid, grattis!

    http://www.sprangdu.se/lopp/dn-stockholm-halvmarathon-2012/startnummer/5231

    :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Snygg jag var på den bilden, haha! ;)

      Radera
  3. Duktiga du.. Grattis Jag gillar den halvmaran mer än göteborg. Lagom med folk liksom.//Anna

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh tack! :D Jag har aldrig sprungit Göteborgsvarvet men någon gång så ska jag prova det också. :)

      Radera