- Confessions of a trainaholic

- Confessions of a trainaholic

torsdag 8 december 2011

Distanspass på isgata; skillander mellan pose och vanlig löpning

Godmorgon i kylan! :)

Det blev ett distanspass för mig sen igår eftermiddag. Märkte ju att det var isgata och övervägde länge att ta mina terrängskor men ångrade mig i sista sekund. Tycker ju mina Asics är bättre att springa i och jag tänkte att "jag tar det lugnt". Jäklar va halt det var! Fick springa så försiktigt så.. Provade nu skillnaden mellan pose och vanlig löpning bara för skojs skull och det är stor skillnad. Då du inte skjuter ifrån med foten utan istället endast lyfter den i pose så blir det mycket säkrare att springa. Om man landar på främre delen av foten eller hela och sedan inte skjuter ifrån utan lyfter benet så är det mycket lättare och mer avslappnat. Det är ju oftast vid landning el frånskjut som man ramlar. Prova säger jag bara! :) I helgen så ska mina sambo och jag i alla fall dubba ett par löp- och gåskor så jag har två skor med dubb för vintern. Vi ska göra egna dubb att sätta och vi har en del ideér. Återkommer med hur det gick och hur vi gjorde när det är klart. :)

Annars gick passet bra fast det gick rätt långsamt. Sträckan var 7,4 km och tiden blev ca 2 minuter långsammare än min vanliga tid på rundan så det är ändå ok. Kändes som det tog längre tid. ;) Det var ändå skönt att klomma ut och jag väljer mycket hellre ett lugnare distanspass på istgata än att springa som jag känner för inne på ett löpband. Helt ovärderligt att springa ute i den friska luften och bara mysa, helt underbart! :)

Innan löppasset igår, premiär för min nya fina varma tröja från Craft. Jacka, skor och vantar på sen uuut! :)

Imorse tog jag på mig häldubben från förra vintern när jag gick med Lilleman. Det kändes helt ok även om jag saknade dubb på främre delen av foten, det fixar vi ju dock i helgen. :) Dessa dubb är i vilket fall ett bra alternativ för de som går mycket. Sitter på plats och är lätta att ta på och av på alla skor. :)


Här är mina halkskydd, korta dubb som inte hindrar gången. Finns på Apoteket. :)

Morgonprommisen blev 11,5 km och det gick något långsammare än tidigare i veckan på grund av halkan. Gick på i ett bra tempo men fick ta det lite lugnare på vissa isiga partier så jag inte har dubb på främre sulan (än).

Imorn är min mormors begravning så där är jag ledig från jobbet. Blir en tung dag men det känns skönt att få ett avlut. Vet att hon har det bättre nu! I eftermiddag så väntar ett pass axlar och triceps. Hoppas på bra styrka idag. :)

Kramar C

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar