- Confessions of a trainaholic

- Confessions of a trainaholic

tisdag 11 juni 2013

Löpning, benpass och cykling

Gomorron alla!

I lördags så blev det långpass på morgonen som planerat. Dock kom jag iväg lite senare än jag tänkt. Första anledningen var att jag inte kunde somna på fredagskvällen så med endast 4 timmar sömn i kroppen var det svårt att komma upp på lördagsmorgonen.. Den andra var att jag glömt att ladda min Garmin.. Fick panikladda precis innan jag skulle ge mig iväg och bara hoppas att det skulle räcka hela vägen.

Jag började med att springa 6 km med lillen innan jag gav mig iväg ensam. Det var skönt att starta tidigt och inte alls så varmt. :) Passet gick bra även om benen inte var så jättepigga. Pinnade ändå på rätt bra och när det börjde bli varmt ute så tog jag på mig en keps som hjälpte jättebra mot solen! Efter 26 km var jag åter hemma igen och hämtade upp lillen för att springa ner till badet så han fick bada. Totalt blev långpasset 33,24 km och snittempo 5:41 min/km.

Början på långpasset med Leon. :)
 
I söndags gick jag upp tidigt och gav mig ut på en morgonjogg som vanligt. Började med 7 km med lillen och fortsatte sedan med 6 km ensam. I början var benen rätt stela efter långpaset dagen innan men efter ca 2 km så kändes det ok igen. :) Totalt 13 km denna morgon.

På eftermiddagen var det dags för en ben-pass tillsammans med min coach Mattias. Det var rätt jobbigt kan vi väl säga. ;) Blev en himla massa set djupa frontböj och sedan en del set vanliga knäböj men de gick inget vidare. Var så jäkla slut i benen så jag bara föll handlöst som en bowlingkäggla på slutet, haha. ;) Tur att Mattias var där och fångade upp mig!

Efter detta så körde vi benpress och nån övning i benpressen fast bakofram (tog som raka mark ungefär) och avslutade med liggande legcurl. Benen bara skakade på stackars mig när jag skulle köra hem. ;)

Igår vaknade jag stel och fin som en 90-åring och tog mig knappt ur sängen. Bara att bita i det sura och ge sig ut på en morgonprommis med Lilleman som vanligt. Ont gjorde det och tungt var det.. :(

Dagen spenderades sedan på en cykelutflykt med jobbet (bra timing??). Som tur var så cyklade vi inte fort så jag lyckades hänga i hela vägen. Benen klarade sig rätt bra men cykelns värdelösa sadel var inte direkt skön för rumpan. ;) Som vanligt så hade jag tagit med mig för lite kläder så när solen gick i moln så höll jag på att frysa ihjäl. Fick låna jacka av en kollega och ett par regnbyxor storlek XXL med extra hög midja av stadsarkitekten.

Snyggaste brallorna, haha! ;)

Imorse tyckte jag ändå benen kändes lite bättre och kunde pinna på utan större problem hela morgonrundan. I eftermiddag väntar gymet igen. :) Ha en fin dag!

Kram C

1 kommentar:

  1. Känner igen den där känslan efter ett hårt benpass, den är helt underbar och speciellt när man knappt orkar gå upp ur sängen. No pain, No gain som man brukar säga, fortsätt så :) hihi Galonisbyxor, kanske inte det snyggaste men duger i krig ^^

    SvaraRadera