- Confessions of a trainaholic

- Confessions of a trainaholic

måndag 3 juni 2013

Jag älskar kolhydrater!

Gomorron allihopa!

Jag har haft en jättebra helg, hoppas ni med haft det?

Jag smygstartade min nya diet i fredags vilket innebar en  rejäl ökning på maten och då särskilt kolhydraterna som med den nya kosten innebär nästan 3 gånger så mycket som jag är van att äta. Kroppen sög åt sig som en svamp och jag kände mig både piggare och gladare under dagen. :)

På lördag vaknade jag piggelin och gav mig ut på en morgonpommis med lillen på 7 km. Benen var pigga och det flöt på riktigt bra. När jag kom hem så blev det  en rejäl frukost och sedan lät jag magen smälta maten ett par timmar innan det var dags för veckans långpass.

Benen pinnade på riktigt bra redan från början fast det kändes lättare än vanligt. Jag fick verkligen hålla igen och det var så underbart skönt! Kände av pollen en del men det funkade ändå rätt bra tycker jag. Vid 16 kilometern så var temperaturen rejält hög ute och jag började känna mig dåsig. Det fanns ingen skugga där jag sprang och det fläktade knappt ute. Det kändes som huvudet kokade och vattnet i ryggan började ta slut. Vid 17 km ville jag bara hitta skugga och lägga mig ner och letade febrilt efter någon gård med slang så jag kunde få tag på vatten. Jag lyckades ta mig fram till en kyrka som dök upp efter ca 18 km och där såg jag en trädgårdsslang. Eftersom jag betalar flera tusen i skatt till kyrkan varje år och knappast sliter på deras bänkar och dylikt till vardags så tycker jag de kunde bjuda på lite vatten. ;) Sprang i på kyrkgården och fullkomligt dränkte mitt överhettade huvud med vatten. Stod där en stund och fyllde även på ryggan.

När jag sedan sprang vidare så mådde jag bra igen och benen pinnade åter på bra. Det höll sig på detta sätt ändå tills det endast var ett par km kvar hem då jag åter blev överhettad om huvudet och dåsig. Lyckades dock ta mig hela vägen hem och sprang raka vägen till vår trädgårdsslang och dränkte huvudet på nytt. ;) Såna här dagar borde man verkligen hålla sig till skogen! :S Totalt blev passet 26 km och snittempot 5:24 min/km. Då gick ändå överhettningskilometrarna väldigt långsamt så det är jag mer än nöjd med. :) Kroppen svarar jättebra på kolhydratökningen under fredagen så jag ser väldigt positivt på min nya diet. Ska bli intressant att se vad den kan göra för min träning. :) Mattias frågade mig om jag aldrig kolhydratladdat inför något lopp men det har jag ju inte.. Då ska man tydligen äta en himla massa mer än vad jag gör på mitt nya schema. Han tyckte det var konstigt att jag aldrig gjort detta så det är väl en hel del som jag inte är så haj på antar jag. :)

I söndags så började jag dagen med en morgonjogg med Leon. Det var dock varmt ute redan vid fem så han fick bada på vägen och sedan lät jag honom endast följa på de första 6 km. Eftersom hundar inte kan värmereglera via svett som vi utan endast via munnen (och lite via trampdynorna) så klarar de inte av hård träning i värme som vi. Skulle aldrig komma på tanken att träna Leon hårt  annat än tidiga mornar på sommaren (alltså endast prommisar på dagtid). När jag lämnat av Leon så sprang jag ytterligare 6,5 km så totalt 12,5 km denna morgon.

Efter frukosten så målade jag och Peter på garaget den sista gången. Vilken skillnad det blir med det sista lagret färg! :)

Ser ni skillnaden? :)

På eftermiddagen så åkte jag in till gymet och körde lite ben. Jag hann precis köra 6 set knäböj och sätta mig i legcurlen när Mattias (gymägaren och hans som hjälper mig med kosten) dök upp. Han ville se hur jag gjorde mina böj och hjälpte mig sedan med att hitta det rätta djupet (ass to the grass med andra ord) och tekniken för att få till det. Det blev åtskilliga fler repetitioner av de djupa böjen och benen skakade fint när vi var klara. :S Avslutade med ytterligare lite övningar men det fanns inte mycket mer att ge där kan vi väl säga. ;)

Imorse kom jag knappt ur sängen så stel var jag i benen.. Morgonprommisen blev rätt tung kan vi väl säga. ;) Lyckades ändå ta mig runt även om jag fick kämpa för kung och fosterland för att hålla mitt vanliga höga tempo, haha. ;)

Blev ett jäkla fixande imorse för att få med mig allt jag ska äta under dagen på jobbet. Vi kan väl säga så här, jag kommer knappast gå hungrig! ;)

Dagens matsäck! :)
 
I eftermiddag ska jag bara vila och hoppas att benen piggar på sig lite till tisdag. Hoppas kunna springa en vända då men efter det här traumat så vet jag inte om benen kommer vara i form för det så snart. ;) Den som lever får se!

Ha en fin måndag allihopa! :)

Kram C

2 kommentarer:

  1. Härligt att du är mycket piggare! Grymt ju!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, känns jättebra! Tänk vad rätt man kan göra! :)

      Radera