- Confessions of a trainaholic

- Confessions of a trainaholic

onsdag 12 juni 2013

Perspektiv på vad som är viktigt

Igår kväll fick jag perspektiv på vad som verkligen är viktigt här i livet. Igår efter jobbet så hjälpte Peter en granne med ett uteplatstak som behövde bytas. Han var trött och ville inte egentligen men eftersom han är så snäll så ställer han ändå alltid upp.. Precis när jag lagt mig för att titta på TV så ringer Peter och berättar att han ramlat igenom taket och brytit handleden..

Jag sprang ner och hann precis se honom innan grannen körde iväg med honom till aktuten. Handleden var helt vriden, såg ut som i en skräckfilm eller något.. :( Peter ringde sedan och då hade de röntgat honom och lagt tillbaka handleden i rätt läge och sedan skulle han röntgas igen. Klockan halv ett kom han hem och då visste tydligen inte läkarna om han skulle opereras eller inte. Detta skulle bestämmas idag.

Peter kunde lika gärna brytit nacken igår så man kan väl säga att han hade tur i oturen. Tanken på att något sådant kunde hänt är verkligen hemsk men sann och jag är så ledsen nu. Rehabilteringen efter detta kommer vara lång och han kommer inte kunna jobba eller fiska antar jag. Så ledsen han kommer vara.. Hoppas kunna hjälpa honom ut på sjön lite i alla fall för utan sitt fiske blir han lika deprimerad som jag blir utan min löpning...

De käraste jag har!

Nog med tråkigheter! Igår efter jobbet så åkte jag till gymet ensam eftersom Peter skulle jobba. Bestämde mig på plats att splitta överkroppen på tre pass denna vecka och bestämde mig för att köra axlar och triceps denna dag. Passet gick så himla bra! Jag var stark och kunde höja de flesta vikter och eftersom jag körde två muskelgrupper istället för tre hann jag med fler övningar och verkligen trötta ut musklerna så mycket det bara gick. :) Övningarna jag körde igår var:

Axlar
Sidolyft med hantlar 4 set
Raka hantellyft 4 set
Flyes för ovandida axel i cc 4 set
Baksida axlar med rep i cc
Raka lyft med rep i cc 4 set
Axelpress 4 set

Triceps
Enarms push down med hantel 4 set
Push downs med vinklad stång i cc 4 set
Press över huvudet med rep i cc 4 set
Push downs med rep i cc 4 set

Efter passet blev det min sedvanliga mastodont-drink innan jag tog bilen hem.

På kvällen gick jag över till grannen som har semester och frågade om de kunde kissa Leon idag på lunchen. Som tur var så kunde de hjälpa till! Svårt att lösa det där annars då jag inte får ha med honom till jobbet och med 5 mil hem kan jag knappast åka hem på lunchen. Nu kanske Peter är hemma idag men om han ska opereras så måste det ju lösa sig med lillen..

Imorse vaknade jag trött. Inte så konstigt eftersom jag inte sovit på knappt hela natten. Tills Peter kom hem så låg jag vaken av oro och när han kom hem gick jag upp och hjälpte honom när han skulle duscha och klä av sig. Stackarn var helt groggy efter alla smärtstillande. :(

Gav mig ut på en morgonjogg med Lilleman. Leon var trött efter all brist på sömn så han fick kämpa hårt idag. Tanken var att springa en längre runda med honom men bestämde mig för att korta ner till 6 km för hans skull och forsätta ensam efter. Min egna del av morgonrundan gick ganska fort trots att det inte kändes så. Jag bara sprang utan att tänka. Km-tiderna låg mellan 5:10-5:20 så tydligen gick det undan ändå trots benvärk efter benpasset, innan-frukost-löp och så lite sömn. Totalt blev morgonens pass 12,5 km och snittempo 5:29 min/km.

Hur eftermiddagen blir vet jag inte. Antingen är Peter iväg på operation eller så är han hemma. Hur som haver så blir det han som får bestämma vart han vill att jag ska vara och jag tror inte det blir någon träning för mig.

Ha en fin dag allesammans!

Kram C

2 kommentarer:

  1. Men nej stackars Peter, men precis som du skriver han hade tur i oturen. Och så snabbt livet kan förändras, tur att det allt som oftast går bra.
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, men som tur är så är han fortfarnade ung så vi år hålla tummarna på att det läker fort!

      Kram

      Radera