- Confessions of a trainaholic

- Confessions of a trainaholic

måndag 23 september 2013

En riktig ben-helg! :)

Gomorron!

Min helg har verkligen varit helt perfekt! Hoppas er också varit det!?

I lördags gick jag och Leon upp tidigt och tog en morgonjogg på 6,5 km i mörkret. Ja, nu är det mörkt när vi går upp även på helgerna. :( Efter morgonrundan blev det frukost och lite vil innan det var dags för mig att packa stora ryggan som jag köpte dagen innan med spinskor och extra kläder för tanken för dagen var att transportspinga in till stan och gå på Fredriks 70 minuters spinningpass. :)

Ryggan vägde ca 3 kg färdigpackad och sedan var det bara att ge sig iväg. Fick stanna några gånger innan jag kom ut från gatan för att justera spännena på väskan men sedan satt den riktigt bra. :) Benen var oförskämt pigga och även om jag tog det lugnt ansträningsmässigt så pinnande benen på riktigt bra. Efter 12 km, 59 min och 24 sekunder senare så var jag framme vid gymet. Sjukt fort hade det gått med tanke på att jag inte alls tyckte jag sprang särskilt fort. Det var ändå lite tur för jag hade kommit iväg lite för sent så nu kom jag åtminstone i tid. ;)

Spinningen var jättekul! Det var riktigt länge sen jag var på ett pass nu och jag har ju alltid tyckt Fredriks varit de bästa. Han gjorde mig inte besviken denna gång heller. Bra musik och tufft, intensivt och gav en härlig känsla i kroppen. :)

Efter spinningen tog jag på mig lite torra kläder och drack en gainer (40 gram protein, 60 gram snabba kolisar) innan jag sprang hemmåt. I början kändes benen rätt stela och trötta men när de vant sig vid löpningen så pinnande de åter på bra igen. Löpningen hem gick ännu lite fortare än på ditvägen och ingen var mer förvånad än jag. 59 minuter blankt blev det denna gång. Måste haft en riktigt bra dag i lördags helt enkelt. :) Totalt 30,5 km löpning och 70 minuter spinning blev det. :)


På kvällen gick jag och Peter på bio och såg Snabba Cash- Livet deluxe. Helt ok film men jag tyckte den var lite långdragen. Kan bero på att kroppen var ganska trött och jag fick återkommande kramp i vaderna när jag satt still så länge, haha. ;)

I söndags började jag återigen dagen med en morgonjogg. Första 6,5 km med lillen på ganska stela och trötta ben och sedan ytterligare 6 km ensam. Stelheten släppte efterhand och på slutet kändes det bra igen. Betydligt lugnare tempo än på lördagen dock. ;) Totalt 12,5 km denna morgon.

Bästa och snyggaste träningsunderkläderna, Pierre Robert Sport Collection. :)

På eftermiddagen var det åter dags för ett ben- och rumpapass igen. Coach Klint var sjuk men Peter följde med så jag slapp träna ensam. :) Övningarna vi körde var:

Djupa knäböj 6 set
Benpress 4 set
Benspark 4 set
Omvänd hacklift 4 set
Liggande legcurl 4 set
Sittande legcurl 4 set
Sneda utfall i Smithen 4 set
Gående utfall 2 set med maxreps (gick till benen vek sig)

Kvällen avslutades med pizza och godis i vanlig ordning. :)

Imorse var det vilodag så endast 7 km morgonprommis avverkades med lillen. Det är Leons 5-års dag idag så då passade det ju bra med lite lugnare tempo där han fick välja. :) Min lilla solstråle, minns inte ens hur det var innan han kom in i mitt liv. Det bästa som hänt mig! :)



Kram C

2 kommentarer:

  1. Vilken inspiration du är! Har själv fått lägga löpningen åt sidan ett par månader pga benhinneinflammation/ misstänkt stressfraktur - längtar mig sjuk efter att få ge mig ut igen! Träning inomhus på gym är inte alls samma sak... Heja på!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack!!! :) Förstår att det måste vara jättejobbigt. :( Jag var själv skadad och kunde inte springa på ett bra tag förra hösten så jag vet hur det känns. :( Ta det bara lugnt och vila så länge som krävs så ska du nog se att det blir bra igen. För varje motgång blir man starkare! Krya!

      Kram C

      Radera