- Confessions of a trainaholic

- Confessions of a trainaholic

fredag 29 november 2013

Rygg, rumpa och pigg fot :)

Gomorron allihopa!

Igår blev det ett pass rygg och rumpa på gymet som planerat. Passet gick riktigt bra, jag var stark och fick grym kontakt i alla övningar. :) Övningarna vi körde var:

Rygg
Breda latsdrag 6 set
Smala latsdrag med krysset (långsamt, kontakt!!) 4 set
Enarmsrodd i hammer 4 set
Stående rådd med smalt grepp i maskin 4 set
Kontaktövning med stång i cc 4 set
Ryggresningar 4 set

Rumpa
Höftlyft i Smith 5 set
Hipabductor 5 set






Smala latsdrag med krysset. Låångsamt utförande från helt raka armar och så långt ner som möjligt. I nederläge knipar man till och håller ett par sekunder innan man långsamt vänder upppåt för att repetera. Ta en lättare vikt så du klarar ca 10 repetitioner lika långsamt. Fokusera på latsen under hela övningen för att få bäst kontakt! :)
 
Foten var pigg hela dagen igår och jag hade inga känningar i den och svullnaden var mycket liten. Imorse så var svullnaden nästan obefintlig (brukar va som bäst på morgonen) och det blev 11,5 km morgonprommis med lillen i bra tempo utan problem. Hade dock på fotledskydd och kommer ha det ett tag framöver som sagt. Detta även om foten redan känns mycket stabilare redan nu. Provade även att jogga lite och det var inga problem så räknar blint med att kunna prova en liten runda imorn bitti. :)

I eftermiddag är det träningsvila som gäller, på agendan finns istället storhandling och fredagsmys! Längtar! Ha en fin fredag allihopa! :)

Kram C

4 kommentarer:

  1. Latsdrag är en favorit men har faktiskt aldrig (?!) kört smala. Ska testas. Tack för tipset. :-)

    SvaraRadera
  2. Hej, det är en tid sen jag tittade in på bloggen. :) (Har nog spionerat lite på dig via Instagram)
    Ser inte alls tokigt ut. ;) Du ser stark ut i både armar och rygg. Hyffsad V-form också. Snyggt.
    Pendlar du lite fram och tillbaka då du kör smala lastdrag, eller sitter du stilla? Då för länge sedan, då jag gick på gym, satt jag så att jag hade handtaget rakt ovanför huvudet i uppeläget, och lutade lite bakåt i själva nerdraget. Men det fanns dom satt länge bak, och inte alls pendlade.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! :)

      Det är viktigt att sträcka ut armarna helt och följa med handtaget så jag pendlar fast väldigt långsamt och kontrollerat. :) Om man sitter helt still och tillbakalutad så kan man inte sträcka ut armarna helt i en naturlig rörselse utan får vända innan de är helt sträckta, då missar man första "draget" i musklen vilket inte är optimalt. Man är starkare på detta sätt så man kan säga att det är ett sätt att fuska när man isolerar rörelsen. ;) Så du gör rätt! :)

      Radera