- Confessions of a trainaholic

- Confessions of a trainaholic

tisdag 10 december 2013

Long time no see

Gomorron!


Det har varit mycket på sistone så jag har inte prioriterat bloggen. :( Helgen var i vilket fall bra och det blev en hel del träning som vanligt. Lördagen började med 8 km morgonjogg med Leon följt av 24,5 km långpass i snålblåst och minusgrader på snö och is. Tungt bitvis i motvinden men det gick ändå bra till slut även om jag frös som aldrig förr..


Kvällen spenderades hemma hos pappa med familjen och det blev en massa god mat och trevligt sällskap. :)

I söndags var lördagens + 3 mil som bortblåsta ur benen och jag var en aning övertaggad vilket resulterade i 16 km morgonjogg (8 km med Leon).

Det var - 10 i söndags när jag och Leon sprang. Bästa vädret tycker Leon! :)

Detta skulle visa sig vara mindre lämpligt med ett tungt benpass som väntade ett par timmar senare. ;) Oj vad jag fick slita! Det var riktigt tungt och musklerna var inte alls med mig. Är huvudet dumt får kroppen lida. ;)

I söndags kom det en massa snö så vi fick skotta. Ingen snöslunga förrän nästa år säger Peter. Jäklar vilka proffs vi kommer bli! :) Leon hjälpte till med att vara i vägen som vanligt. ;)

Igår blev det 7 km morgonprommis på tunga ben med Leon. Straffet efter benpasset hade redan börjat komma. ;) På eftermiddagen väntade gymet igen och ett pass axlar och biceps. Jag var stark och det gick riktigt bra! Övningarna vi körde igår var:

Axlar
Axelpress 6 set
Hantellyft för ovansida axlar 4 set
Flyes för ovansida i maskin 4 set
Kryssdrag i cc för baksida axlar 4 set
Baksida axlar med rep i cc 4 set

Biceps
Scottcurl med hantel 4 set
Hammercurl med rep i cc 4 set
Liggande enarmscurl i cc 4 set

Imorse var det dags för veckans första morgonjogg. Benen pinnade på rätt bra trots träningsvärk. IceBugen var på så det var inte halt men det har börjat töa och då blir bilvägen vi springer bitvis på helt knöglig. Det gäller att hålla tungan rätt i mun för att inte trampa snett kan man väl säga.. :( Totalt 14,8 km denna morgon (8 km med Leon). Brukar alltid springa till ..,5 eller ..,0 km men idag var jag så pass sen så jag fick gå 200 meter kort. ;)

I eftermiddag tror jag det blir träningsvila. Bröstpasset brukar i och för sig vara tungt oavsett vilken dag vi kör för min del men jag tror Peter föredrar vila idag. Sen firar vi 8 år tillsammans idag också. Va fort tiden går när man har roligt! :)

Kram C

2 kommentarer:

  1. Härligt för hunden Leon att få rusa av sig! du ser stark ut. mål för 2014?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, hsn gillar kyle den där hunden. Det enda negativa med vintern är att han inte får bada. ;)

      Tack! :)

      Jag har faktiskt inte satt upp några mål för 2014 än.. Vet inte riktigt vad jag vill kan man väl säga. I dagsläget har jag t ex ingen lust att springa lopp men jag hoppas det ändrar sig. :)

      Radera