- Confessions of a trainaholic

- Confessions of a trainaholic

fredag 23 augusti 2013

Rygg och rumpa

Gomorrron!

Igår blev det ett långt pass av de två sakerna som jag egentligen jobbar mest på just nu, med andra ord rygg och rumpa. Visst ben är väl prio också men rumpan är tametusan viktigare. ;) Körde med coach Klint så jag fick slita ordentligt. :) Övningarna vi körde igår var:

Breda latsdrag
Smala latsdrag med krysset
Rodd i maskin (el va man nu ska kalla en fast ställning man sätter vikter på??)
Latsdrag i maskin
Marklyft (PB)
Höftlyft med stång
Rumpdödaren (yes it is :S)


Jag behöver jobba på bredden på min rygg så mest fokus låg på det gällande ryggen. Ni vet väl att en bred rygg gör att midjan ser smalare ut? ;)  Rumpan tränades med så "rena" rumpövningar som möjligt förutom marklyft som är superträning för både rygg och rumpa. :) Rumpan tränas ju annars som bäst vid tung benträning så tanken är nu att köra den två ggr i v och båda gångerna dagen innan (aktiv) vilodag. :)

Visserligen lutar jag mig bakåt när jag kör latsdagen och därav ingen bra vinkel för bredd men den är inte bred ändå alltså. Det man inte ser är som man vill eller? ;)

Magen fick alltså ge vika för rumpan igår. Hade väl tänkt att kanske hinna köra den med men passet tog väldigt lång tid som det var så det hanns inte med. Ska försöka hinna med lite mage i helgen men allmänt så får magen rätt bra träning i alla tunga basövningar ändå. :)

I eftermiddag är det vila som gäller och imorgon så ska jag springa. Vad, hur och när har jag inte funderat på än. Får se vad jag känner för imorgon. :)


Ha en fin fredag! :)

Kram C

2 kommentarer:

 1. Nog har du ju ganska bra V-form där på ryggen då du kör dina lastdrag. Jag har också tänkt att jag måste börja träna ryggen mera. Främst för hållningens skull. Jag har konstaterat att jag är betydligt starkare på framsidan än baksidan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! :) Men jag skulle vilja ha liite mer. Men det är bara att kämpa vidare. :)

   Det tycker jag du ska! :) Det är jättebra att träna ryggen, både för hållningen och löpningen. Sen är det aldrig bra att vara ojämt stark på fram/baksida, då har man lättare att skada sig. :(

   Radera