- Confessions of a trainaholic

- Confessions of a trainaholic

onsdag 4 juli 2012

Aldrig mer!

Nej, aldrig mer kommer jag att ge mig ut och försöka mig på att springa någon slags kvalit´e direkt efter jobbet i strålande sol och 25 plusgrader. Gårdagens pass var ett rent helvete, ett tröskelhelvete! :(

När jag kom hem så åt jag ett par bananer och drog i mig lite protein innan jag skulle g emig iväg. Tvekade in i det sista om jag skulle ta med mig någon vätska eller inte. Bestämde mig i vilket fall för att ta med en liten flaska som jag satte i sportbh:n. :) Jag är tacksam för att jag gjorde det kan jag lova.. Borde nog tagit lilla ryggan med 2 liter vatten egentligen.. Jäklar va varmt det var! Min kropp håller ju verkligen ingen vätska och allt jag dricker kissar jag ut på stört. Därför är det ju extra viktigt för mig att ha med mig vätska. Det går bättre på helgerna då jag brukar få i mig mer salt (som binder) än till vardags men i veckorna är jag rätt tömd hela tiden, oavsett hur mycket jag dricker..


Började med att jogga upp en kilometer för att sedan öka tempot till 4:50 i 4 km. Tanken var tröskelökningar i tre block, 4+3+3 men jag kände ganska snart att det var omöjligt i värmen. Benen var tunga, fötterna svullna och det var svårt att andas i den kvava värmen. Munnen var som ett sandpapper mest hela tiden så vätskan jag hade med mig gick åt fort. Ganska snart började jag även få ont i knölen på min vänstra fot. Eftersom fötterna var svullna så blev det tryck på den trots stora skor som aldrig brukar kännas annars.. Ont gjorde det, hela vägen. Men jag gav mig inte! Gjorde alla tre blocken i ca 4:50-tempo med 1 km jogg därimellan. Efter sista tröskeln blev det 2,4 km nerjogg. Totalt blev gårdagens pass 15,4 km (av rent helvete).

Snittempot blev 5:00 min/km

Imorse så var det dags igen för en morgonjogg med Lilleman. Betydligt svalare ute nu och det var riktigt skönt. Hade ont i min vänstra ljumske efter gårdagen. Troligtvis har det något att göra med att jag hade så fasligt ont i knölen på vänster fot igår när jag sprang.. Gick ändå bra att jogga i ett lugnt tempo, hoppas det lägger sig tills imorgon. :) Totalt blev morgonjoggen 11,08 km i 5:54-tempo. :)

I eftermiddag är det dags för ett pass på gymet igen, tanken är rygg, biceps och mage. Vi får se hur mycket jag orkar. ;)

Kramar C

4 kommentarer:

  1. Det är ju så grymt jobbig att springa i värmen, särskilt när man bara vill dricka. Jag brukar springa o hålla i en liten flaska.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja du, sjukt jobbigt! Men har tacklat det bra mycket bättre innan så jag kan tro att jag inte riktigt var i form i onsdags eftermiddag. Fick höra att de flesta har en dipp runt tre-fyra på eftermiddagen så då kanske man ska undvika att springa. Jag ska inte göra det igen i alla fall! ;)

      Radera
  2. Hi, hi! Du är så dramatisk!! Men du, ska man tävla i värme är det bra att träna i värme. Andras känslighet för värme är min chans imorgon!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ha ha! Ja, det var nog inte bara värmen. Har ju sprungit i lika hög värme tidigare utan problem, tror dagsformen var rätt kass också. Tillsammans blev det verkligen ingen bra kombo. ;) Ska ju till Mallis v 29 och träna på att springa i sinnesjuk värme. Sen klarar jag väl allt efter det! ;) De kommer gå kanon idag! Jag håller tummarna för dig!! :D

      Radera