Jag blev mycket positivt överraskad av de här frallorna. Saftiga, goda och mättande. Rika på protein, fattiga på kolhydrater, kalorisnåla och helt glutenfria. Fin-fina som mackor eller som hamburgerbröd. Tänkte dela med mig av receptet. :)
4 st proteinfrallor
1 äggula
3 äggvitor
200 gram kvarg
40 gram (2,5 dl) pofiber (finns på glutenfria hyllan)
1,5 tsk bakpulver
Salt
Så här gör du:
Vispa äggvitorna till ett hårt skum (använd gärna elvisp om du har).
Blanda i en annan bunke pofiber, bakpulver och salt.
Tillsätt blandningen i äggvitefluffet tillsammans med kvargen och äggulan. Vispa till en smet/deg.
Forma 4 frallor på en plåt med bakplåtspapper och grädda i ugnen i 15 minuter på 225 grader.
Resultatet. :)
Färdiga burgare. Kan meddela att de var jättegoda! Fort gick det att göra också. :)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar