- Confessions of a trainaholic

- Confessions of a trainaholic

fredag 8 mars 2013

Proteinfrallor

Provade att göra proteinfrallor nyss. Vi skulle äta hamburgare och jag ville ha ett proteinrikare (och nyttigare) alternativ till vanliga köpebröd (som dessutom innehåller gluten).

Jag blev mycket positivt överraskad av de här frallorna. Saftiga, goda och mättande. Rika på protein, fattiga på kolhydrater, kalorisnåla och helt glutenfria. Fin-fina som mackor eller som hamburgerbröd. Tänkte dela med mig av receptet. :)

4 st proteinfrallor

1 äggula
3 äggvitor
200 gram kvarg
40 gram (2,5 dl) pofiber (finns på glutenfria hyllan)
1,5 tsk bakpulver
Salt

Så här gör du:

Vispa äggvitorna till ett hårt skum (använd gärna elvisp om du har).
Blanda i en annan bunke pofiber, bakpulver och salt.
Tillsätt blandningen i äggvitefluffet tillsammans med kvargen och äggulan. Vispa till en smet/deg.
Forma 4 frallor på en plåt med bakplåtspapper och grädda i ugnen i 15 minuter225 grader.

Resultatet. :)

Färdiga burgare. Kan meddela att de var jättegoda! Fort gick det att göra också. :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar