- Confessions of a trainaholic

- Confessions of a trainaholic

onsdag 6 mars 2013

Starkare utan gluten?

Gomorron allihop!

Det blev en sväng till gymet sen igår eftermiddag. Innan jag faktiskt inte så jättemotiverad men väl där så gick det hur bra som helst. Bättre än på hela det senaste året faktiskt. :)

Jag hade grym energi hela passet och körde både intensivt med mycket super- och trisetande och riktigt tungt. Jag ökade i alla övningar och så tungt som jag körde igår har jag inte klarat av det senaste året. :) Jag har den senaste tiden haft väldigt svårt att pressa mig styrkemässigt då kroppen inte känts helt 100. Igår så bestämde jag mig för hur många reps jag skulle köra och då gjorde jag det, även om jag nog kanske egentligen inte orkade. Jag väsnades en hel del på vägen kan tilläggas, något jag inte heller vanligtvis gör. ;)

Jag kan inte låta bli och undra om detta beror på min nu glutenfria kost? Kanske det kan ha varit så att kroppen varit sjuk länge och nu börjar friskna till och hitta tillbaka till sig själv igen? Jag hoppas verkligen det! Såklart detta kan ha varit bara för att jag hade en bra dag men en sådan har jag i så fall inte haft det senaste året... Dagen i övrigt var inte direkt annorlunda än annars heller. Inte så att jag var extra pigg eller kände mig extra stark innan. Jag vet inte men jag hoppas verkligen detta håller i sig! :)

Övningarna jag körde igår var:

Axlar
Hantellyft åt sidan 4 set
Raka lyft med viktskiva 4 set
Baksida axlar med rep i cc 4 set
Axelpress 4 set

Bröst
Flyes i cc 4 set
Bröstpress 4 set

Triceps
Enarmspush down med hantel 4 set
Enarmspuschdown i cc 4 set
Push downs med rep i cc 4 set


 
 
Efter gymet handlade jag Xtend (snälla Mattias hade sparat en Watermelon åt mig och det var tur för alla andra hade tagit slut som smör i solsken) och pratade lite skit innan jag gick hemåt för att rasta hund, äta kvällis och dejta John Blund. :)

Imorse så gickjag upp som vanligt och gav mig ut med Lilleman på en morgonjogg. Vi testade en ny runda idag. Eftersom Leon aldrig sprungit där innan så var det många dofter som skulle sniffas och många träd att markera revir på.. Han var rätt trälig kan jag lova.. Fick ägna massor av tid åt att kalla in honom. Okastrerade hanhundar säger jag bara! :(

Underlaget var ganska isigt då snön smält och runnit över gångvägarna för att sedan frysa på under natten. Fick trippa mest hela tiden för att inte drutta på ändan. Rundan var ändå mysig att springa och jag kommer troligtvis snart köra den igen (eller någon variant av den). Totalt blev det 13,1 km denna morgon.

I eftermiddag blir det någon form av träning, antingen prehab för benen eller gymet med Peter. Ska prata med honom under dagen så får vi se! Ha en fin onsdag allihopa! :)

Kram C

4 kommentarer:

  1. Av egen erfarenhet av gluten....
    Du som tränar en hel del,
    skulle lätt tipsa dig om att baka bröd och köpa det som finns i butik. Finns en hel del bra, grejer i detta land....
    Har du inga problem med havre? så är ju havregryns gröten lysande.......
    Har du fått svar att du har en intolerans? ofta får man prognos väldigt tidigt i barnaåren....
    Vissa tror många gånger de har en gluten men många gånger är inte så fallet..

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, jag köpte bröd förra helgen som jag tycket var helt ok. :)

      Havre har jag inga problem med fast jag väljer numer Sempers glutenfria för säkerhets skull. Äter havregrynsgröt varje morgon (förr åt jag havre och råg). :)

      Jag har inte testat mig. Väntar på att bli flyttad till ny vårdcentral men hade så mycket problem så jag valde att prova att utesluta gluten (även laktos men det började jag med tidigare) för att se om jag blev bättre. Nu har jag bara provat sedan i lördags men magen har inte mått så här bra på evigheter. :) Jag hade aldrig såna här problem tidigare i livet så min mage måste blivit känsligare med åren.. Hur som haver så är jag glad så länge magen mår bra! :)

      Radera
  2. Ciao, tänk på att det första system som "brakar ihop" när kroppen är katabol är mag- tarmsystemet. Många idrottsnutritionister kan skriva under på att idrottare som inte äter sig till energibalans ofta får problem med magen, som sedan felaktigt tolkas som plötslig gluten o/e laktosintolerans. Väldigt få är faktiskt intoleranta på riktigt. Med tanke på vad du skrivit om sälsyndrom, mängdökning, strikt kontroll på mat- och intag, så ringer det lite varningsklockor för mig. Även om du tror att du äter "bra" så kanske det inte är tillräckligt, och din kropp har hamnat i en katabol spiral med ödem (viktuppgång) och magproblematik. Testa att trappa ner träningen ganska radikalt några veckor, ta bort all form av kontroll och ev restriktioner kring mat och ät och drick ORDENTLIGT ett par veckor. Väg dig inte! Jag tror du kommer ur en sådan återhämtningsperiod med oväntad formtopp!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har aldrig skrivit något om att jag har strikt kontroll på mitt matintag. Däremot så bryr jag mig om vad jag stoppar i mig för att orkar träna 20 timmar i veckan= logiskt. Jag äter väldigt mycket och har ingen som helst ätstörning. Jag älskar mat och du kan fråga vem som helst som ätit med mig hur mycket. Ingen fattar hur jag kan stoppa i mig så mycket som jag gör. :)

      Jag kommer inte trappa ner träningen, har legat stadigt på runt 20 timmar i veckan i evigheter så det är min kropp van med. Jag tränar inte för att nå någon "formtopp" utan för att jag älskar det.

      Borttaget av gluten löste mina magproblem så där drar jag slutsatsen att det gäller intolerans. Mina magproblem har jag haft i flera år, långt inna jag började träna mycket. Anledningen till att de blivit värre på sistone (och jag nämt det här) är för att jag började äta en hel del bröd på helgerna 8som jag inte gjorde innan, åt det sällan då). Kopplade inte det hela försen jag började fundera på glutenproblemet, sedan blev det hela ganska logiskt nu när jag mår så mycket bättre. :)

      Radera