- Confessions of a trainaholic

- Confessions of a trainaholic

onsdag 13 mars 2013

Sjuk?

Efter min stadigt ökande viktkurva den senaste tiden så var jag igår på akutbesök hos läkaren efter en ny viktökning med 3 kg sedan fredagen (då jag ökat ytterligare 1 kg sedan jag skrev om det sist). Läkaren verkade väl inte super intresserad eller kunnig på området men trodde att det antingen var homonellt (sköldkörteln) eller hjärtsvikt. Jag har själv misstänkt sköldkörtelproblem ett tag nu eftersom jag har många symtom som trötthet, frusenhet och deppad samt den stadigt ökande vikten.

De tog prover på mig igår så får vi se vad de utvisar. På fredag får jag veta. Om proven inte visar något så ska de ta mer prover för att utreda det hela. Jag har lyckats att släppa av 2,6 kg vätska tills idag vilket känns skönt, ligger dock fortfarande mer än 5 kg plus. De tog EKG igår och läkaren sa att det syntes att jag var extremt vältränad vilket var kul att höra. Samma med blodtrycket som var oerhört bra tydligen. :) Han hittade inga yttre symtom på mig..

Jag har denna vecka valt att inte springa på morgonen utan gå eftersom problemen kom i samband med att ajg började morgonlöpa så mycket.. Jag vet inte om det finns samband men det är lika bra att testa. Idag är jag sjukligt trött och varit som en zombie ändå sedan imorse. Känner mig rätt deppad också av allt. Än så länge har jag inte tränat på eftermiddagen denna vecka och jag tror inte jag kommer göra det heller. Som det känns nu så har jag ingen motivation alls. :(

Jag har läst en hel del om skölkörtelproblem eller hypotyreos som kan vara det jag har. Tyvärr verkar det vara många som aldrig blir helt bra och även många som aldrig får hjälp. Detta gör mig mer nerslagen och jag hoppas verkligen detta inte är vad som är fel på mig. :(

Kram C

5 kommentarer:

 1. Hej,
  du ska inte vara nedslagen om du får hypotyreos. Jag är själv löpare och fick det efter att jag fått mitt första barn. Då åt jag en låg dos av Levaxin. Sedan fick jag öka rejält efter det andra barnet. Jag kan själv känna när jag ökar träningen att jag behöver mer Levaxin. Även om min läkare säger att det inte har ngt samband, men man känner ju sin kropp bäst själv :-). Men att jag har hypotyreos är absolut inget som hindrar min löpning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skönt att få höra något positivt! Jag har läst så mycket och nästan allt känns bara så negativt. :(

   Hoppas verkligen att jag får det lika som du om jag nu har detta. Gick du upp i vikt och gick du ner sen när du började medicinera? Vad jag läst så verkar det som att de flesta inte går ner eller ens kan det trots att de tar Levaxin. :(

   Radera
 2. Jag gick inte upp speciellt mycket och det lilla har jag gått ner. Jag fick mer trötthet, depression, panikångest, hjärtat slog väldigt hårt och långsamt, inte hungrig (vilket är VÄLDIGT ovanligt för mig).

  Det som är negativt är innan man får rätt dos. Det tar lång tid att ställa in. Sedan ska man tänka på att även om man är inomgränsvärdena så kan man må olika. Jag mår bättre om jag ligger närmare 0,2 än 4. Men det är ju individuellt. Om det skulle vara hypotyreos så är det viktigt att du står på dig om du känner att du inte mår bra, fast du är inom gränsvärdena.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ok. Jag är med trött och lätt deprimerad men det växlar upp och ner för mig. Frusen är jag konstant, kalla händer och fötter och torr i hyn. Hungrig är jag precis som vanligt.

   Jo, jag har läst om det.. Det är väl bara att bita i det sura äpplet och stå ut tills man kommer dit. Jag ska försöka att inte oroa mig innan jag vet vad provsvaren säger. Dock tog han inte alla fast jag sa till honom.. Han lovade dock att han skulle ta nya om de här inte visade något.

   Svårt med läkare men jag kan vara en riktig finne i röven om jag vill så jag ska nog slåss för min sak om jag skulle ha detta. Tack för all info! :)

   Radera
 3. Hoppas du får klarhet i vad det beror på och att du får rätt hjälp såklart!

  SvaraRadera