- Confessions of a trainaholic

- Confessions of a trainaholic

fredag 17 maj 2013

Det gick!

Gomorron!

Jag lyckades allt få till lite fartlek sen igår. Eller lite och lite, för mig var det sjukt jobbigt. I bilen hem så kom jag fram till att jag skulle köra ett pass som jag körde förra sommaren, jag tyckte då detta var riktigt kul och inte så jobbigt. "Bra", tänkte jag, "då fixar jag detta nu fast det blir lite jobbiagre än sist". :)

Passet går ut på att man joggar 30 sekunder för att sedan springa fort (typ tusingfart, vad nu det är för mig idag vet jag inte men ändå) 20 sekunder för att sedan spurta de sista 10 sekunderna och sedan börjar det om. Detta upprepas 5 gånger och följs sedan av 2 min joggvila innan man påbörjar ett nytt block. Totalt skulle 4 block köras.

Började med 3 km uppjogg innan det var dags att sätta igång. Första blocket gick bra även om det var tufft. Tanken på att de jobbiga intervallerna var så korta underlättade dock massor. Andra blocket gick också bra även om det var lite tyngre nu (möjligen så att jag körde lite fortare än vad jag skulle enligt min kapacitet idag både på 20 och 10 sekundersintervallerna. ;) Under tredje blocket var jag rejält trött och sprang med mjölksyra upp över öronen. Det blåste rejält ute och jag lyckades tajma in de där jobbiga intervallerna i motvinden (såklart) vilket gjorde att jag fick kämpa rejält. Vid sista blocket var jag ganska slut men med pannben (och en kropp som inte sa tvärt nej) så kunde jag slutföra även det. :)

Jag lyckades inte springa lite långt som förra året. Då kom jag 1,5-1,52 km på varje 7 minuters block och nu såg det ut så här:

Block 1 (inkl 2 min joggvila), 1,42 km (snittempo 4:56 min/km)
Block 2 (inkl 2 min joggvila), 1,42 km (snittempo 4:56 min/km)
Block 3 (inkl 2 min joggvila), 1,44 km (snittempo 4:52 min/km)
Block 4, 1,12 km (snittempo 4:31 min/km)

Detta är jag ändå nöjd med trots att jag fick kämpa mer än sist. Stolt som en tupp joggade jag de 3 km hem, trött men nöjd. :) Totalt blev gårdagens pass 11,4 km.




På kvällen var jag jättetrött i kroppen och lite stel så jag kavlade mina ben lite och avslutade med en vadmassage. Försökte somna tidigt eftersom jag var helt slut men hade problem att sova.. :( Sov ett par timmar innan jag vaknade igen och sedan var det omöjligt att somna om..

Imorse var jag jättetrött när jag gick upp men lillen behövde ju gå ut som vanligt så det var bara att klä på sig och knalla de sedvanliga 11,5 km med honom. Nu blir det dock vila fam tills imorgon för benen. :)

Alla sömntutor missar den vackraste tiden på dygnet. Detta får jag och Leon uppleva varje dag! :)
 
I eftermiddag så ska jag försöka storhandla ensam då Peter är iväg på fisketävling. Jag och Leon kommer vara ensamma hemma till sent imorgon natt.


Ha en fin fredag allihopa! :)

Kram C

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar