- Confessions of a trainaholic

- Confessions of a trainaholic

torsdag 16 maj 2013

Tillbakablick på goda tider..

Gomorron allihopa!

Igår fick jag till ett hejdundrandes pass på gymet. Jag var stark, hade bra kontakt och massor av energi! :)

De är lite såna här pass man tränar för känner jag, det ger så otroligt mycket att få känna sig som superwoman för en dag. ;) Önskar att jag oftare hade såna här pass när jag springer nu för tiden..

Igår satt jag och tittade tillbaka på hur jag sprang den här tiden förra året och det var helt annorlunda än idag. Minst två kvalitéts pass i veckan och jag var snabb(are)! Grejen är att jag då vägde några kg mindre och kroppen var på topp nästan jämt.
 
Km 5000 meter 2012 då jag ändå inte var på topp (med smärra krämpor här och var) men ändå sprang på 21:29 (nytt PB) utan större problem..
 
Målgången på Bråviksloppet 10 km som jag sprang helt utan att ha koll på klockan då den laddat ur sig precis innan loppet. Ändå sprang jag på 44:43 (en sekund sämre än PB) och kom 2:a i damklassen. :)
 
Halvmara i Örebro (mitt senaste lopp) där jag sprang på 1:40:26 (nytt PB) trots löparmage nästan hela loppet..
 
Efter min "sjukdom" så kan jag inte pressa mig själv på samma sätt längre, kroppen säger ifrån tidigare och idag är jag klok nog att lysnna på den (betydligt mer än då). Dagsformen är även som natt och dag och jag kan aldrig veta innan hur det kommer att kännas.. Även om jag vet att extra kg och detta jag varit med om är anledningen till detta så kan jag ändå inte låta bli att bli lite ledsen. Jag har numer inte någon som helst lust att springa lopp (eftersom prestationsångesten skulle bli total av sämre tider) och det är nog det bästa för kroppen eftersom jag har lätt att gå in för hårt när jag bestämmer mig och i detta fall då kan dra ner mig själv totalt i fördärvet..

Idag tränar jag endast löpning för att jag älskar att springa men samtidigt så vill jag ju vara lite snabbare i min vardagliga träning. Men vad ska jag göra när jag inte kan pressa mig själv på samma sätt och när jag väger mer?

Styrketräningen däremot går verkligen jättebra! Jag har sedan förra året lagt på mig mer massa (därav extra kg eller nåja, lite extra fett också) vilket har gjort mig starkare. På gymet kan jag fortfarande pressa mig till max utan att kroppen säger ifrån och den verkar verkligen älska styrketräningen. :) Önskar att jag älskade den lika mycket som löpningen bara men en gång gjorde jag det och kanske jag kan komma tillbaka dit..Tillbaka till passet jag körde igår. Jag körde mycket superset med högt tempo och tunga vikter, svetten bara sprutade. :) Övningar jag körde var:

Rygg
Latsdrag i maskin (High Lateral Row) 6 set
Sittande rodd 4 set
Smala latsdrag med krysset 4 set

Biceps
Hantelcurl 4 set
Stångcurl i cc 4 set
Curl med rep i cc 4 set

Mage
Mördarbänken (med extra lutning) 8 superset sneda och raka (maxreps)

I eftermiddag har jag tänkt att spinga en vända igen. Hoppas ha energin att springa någon form av fartlek, det är tanken men som vanligt får jag låta kroppen bestämma..

Ha en fin dag allihopa! :)

Kram C

5 kommentarer:

 1. Åh så djäkla grymt med styrka, vilket pass du fick till! Innan vi flyttade ut till Linghem så körde jag en massa styrketräning...fasen vad jag saknar det! Nu blir det till att försöka hinna med någon övning varje gång jag är inne i stan och instruerar spinningklasser. Blir liksom inte samma sak att försöka hemmaträna styrka!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, det blir inte samma sak! Sen är det ju omöjligt att ha allt som finns i gymet hemma också. En kille som tränade på mitt gym (som bor i Lingehm) sa att de öppnat ett gym där som han sedan började träna på. Det kanske kan vara ett alternativ för dig när det ligger närmre hemmet!? :)

   Radera
 2. Hej! Vad roligt att jag hitta din blogg! Här kommer jag att hitta mängder av inspiration.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Helena! Va kul att höra! :D

   Radera
 3. Jag har "samma" problem. Jag får inte alls till löpningen i år. Det är hela tiden någonting som krånglar. Förra veckan fick jag en grym blåsa under foten, som jag öppnade på nytt när jag sprang på onsdagen. Nu måste jag låta den bli bra förrän jag springer. Behöv säkert nya skor...

  Jag saknar löppassen från ifjol!

  SvaraRadera