- Confessions of a trainaholic

- Confessions of a trainaholic

torsdag 24 februari 2011

Rygg & baksida ben

Imorse provade jag Tartarusen innan morgonprommisen istället för min vanliga dos av Loose It som jag brukar ta innan promenaderna. Jag vet inte om det är inbillning men jag tycker att det piggade upp lite extra. Vi får se med tiden. :) Jag skulle inte vilja påstå att jag blev mindre hungrig av dem dock, i och för sig så fungerar nog inget mot min hunger, hungrigare tjej får man leta efter. ;)

Dagens träning blev rygg och baksida ben. Första gången på flera veckor som jag kör detta på mitt vanliga gym. Passet gick riktigt bra och jag tog i för kung och fosterland hela passet. Övningarna för ryggen körde jag i superset med minimalvil mellan övningarna. Kör alltså alla ryggövningar i ett sträck och sedan 4 set baksida ben där jag vilar mellan seten. Jäklar vad det tog, känns verkligen ordentligt i ryggen redan nu! Jag känner att jag blivit starkare efter att ha kört med min sambo i några veckor, känns riktigt bra! :)

Övningarna jag körde var:

Rygg
Chins med smalt grepp 3 set PB
Ryggresningar i maskin 4 set
Latsdrag 4 set
Rodd 4 set PB
Enarmsrodd med hantel 4 set

Baksida ben
Sittande legcurl 12 set

Jag körde även 3 set raka marklyft som tar på både baksida ben och rygg. Anledningen till att jag nästan bara kör sittande legcurl för baksida ben är att jag tycker att jag får bäst kontakt i den övningen. Kontakt är ju det man hela tiden strävar efter så jag kör fler set i den maskinen istället. Så fort jag får in snitsen på raka marklyft ordentligt så ska jag köra mer på den övningen. Idag är jag mycket försiktig med vikterna jag lägger på så det tar inte allt för mycket än så länge. ;)

Efter styrkan blev det 20 svettiga minuter på crosstrainern. Känns skönt att ha kommit igång med konditionen efter styrkan igen. :)




Resterande del av dagen har spenderats framför datorn med en massa plugg. jag är nu klar med det jag ska göra denna vecka så morgondagen kan helt ägnas åt hemarbete, shopping och lunch med min kära vän. :)

Kramar C

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar