- Confessions of a trainaholic

- Confessions of a trainaholic

onsdag 16 februari 2011

Varför jag sällan dricker alkohol..

Alkohol förbränns i levern och levern är också vårat största fettförbränningsorgan. Så länge det finns alkohol att förbränna så förbränner levern detta och inte fett. Detta klingar inte bra tillsammans med att man ofta vill äta skit när man dricker och även dagen efter.. Även om man äter bra så är din fettförbränning avstannad så länge du har alkohol i kroppen vilket inte är att eftersträva om du vill gå ner i vikt. Man blir alltså tjock av att dricka mycket alkohol.. ;) För mig går träningen dåligt i flera dagar efter en "fylla". Att jag blir väldigt bakis är också en anledning till att jag tänker till två gånger innan jag dricker.

Alkoholens effekter på din träning
  • Förlora styrka så du inte kan bygga muskler effektivt
  • Lägga på dig fett. (Din kropp förbränner alkoholen till energi i första taget och förbränner inte fett och kolhydrater som du äter som sedan kommer omvandlas till fett eftersom de inte används till energi.)
  • Din reaktionsförmåga försämras drastiskt.
  • Du blir uttorkad, en grund för rynkor, torr hud och knallgult illaluktande urin
  • Dina muskler växer inte
  • Din sömn blir missanpassad ( Du får inte tillräckligt med återhämtning för att dina muskler ska tillfredsställas.)
  • Vitaminer och mineraler kommer inte tas upp ordentligt av din kropp och du kommer att bli utan dessa vilket kan drabba ditt immunsystem
Undvik att dricka alkohol för att få ut så mycket som möjligt av din träning, oavsett om du vill bygga muskler, förbränna fett eller både och! :)

Kram C

2 kommentarer:

  1. Här ger sig Camilla hän åt gamla fördomar och godtemplar-attityder. Hon är dessutom uppenbarligen inte uppdaterad då det gäller den senaste forskningen om alkoholens effekter på kroppen.

    Jag skall inte gå igenom alla punkter, men för att nämna något.

    - Dina muskler växer inte
    Det är fel, helt fel. Senare forskning visar förvisso att muskeltillväxten blir något mindre (ca 5%), men långt ifrån att den skulle utebli.

    - Förlora styrka så du inte kan bygga muskler effektivt
    Hallå, hur är det med språket..?! Kanske menar Camilla att vid intag av alkohol minskar styrkan.
    Temporärt visst, men inte alls permanent. Det där med att inte kunna bygga muskler effektivt faller på ovanstående.

    - Din reaktionsförmåga försämras drastiskt.
    So what, det är det som är en del av målet med att inta alkohol. Man har alltså inte så lust att vara vare sig smart, skärp, intelligent, stark mm. Man har bara lust att koppla av en stund, inget annat.

    Här kommer min punkt
    - Folk som dricker alkohol lever längre än de som inte gör det.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det här skrev jag för två år sedan så det är självklart att det inte är uppdaterat med "den senaste forskningen"!? Men jag står fortfararande för det jag skrivit och att alkoholen (undantaget något glas vin då och då) endast har negativa effekter på kroppen.

      Att du vill hitta ursäkter till varför alkohol skulle vara bra för dig på något vis får stå för dig. Jag väljer att avstå för att det inte ger min kropp något utan precis tvärtom. Jag kan koppla av och ha kul utan sprit och det är jag väldigt glad för. :)

      Du är nedlåtande i ditt sätt att kommentera och jag vet inte riktigt vem du riktar kommentaren till men det är uppenbarligen inte till mig.

      Radera