- Confessions of a trainaholic

- Confessions of a trainaholic

söndag 9 december 2012

Ännu ett långpass i snömodd..

Gormorron!

Igår blev jag lite ledsen när jag vaknade, det hade snöat igen och ganska mycket dessutom. Jag som hade sett fram emot ett skönt löppass på plogade gator där jag slapp att oroa mig för vad som fanns under snön.. Men de ville tydligen inte vädret. :(

Började ned att knalla 5 km med lillen för att sedan städa och äta frukost innan det var dags att byta om och ge sig iväg. Tog terrängskorna denna dag för att få bättre grepp. Mina icebug anima har kommit men eftersom jag inte provat dem än så vågade jag inte ta dem på ett längre pass.

Väl ute kändes det bättre och det var så skönt att få springa utomhus. Gick ganska tungt med pulsande i snön och väldigt moddigt på vissa ställen, fick dock bra grepp med terrängskorna. Den sämre dämpningen störde mig inte alls i den mjuka snön heller. :)

Blev ett skönt pass på 20,4 km i snitttempo 5:47 min/km. Kändes som det gick fortare men så här på vintern får man inte bry sig om tider för det är kämpigare och går långsammare när underlaget är besvärligt. Man får räkna att samma effort på barmark är ca 30-40 sekunder snabbare per km.

Väl hemma så skulle jag byta om och gå och spinna med Fredrik. Var så sjukt trött i benen och mådde lite halvdåligt så fick messa och säga att jag slängde in handduken denna dag. :(

Efter lunch och lite vil så åkte jag och Peter och kollade på kök till huset. Vi hittade jättefina luckor och precis den färgen vi var ute efter! :) Kollade även lite på utebelysning och valde ut sådana lampor. Nu börjar den roligaste tiden av bygget när man får börja välja inredning, så kul! :)

Imorse var det svinkallt (närmre - 20) när jag och Leon skulle ut på vår morgonprommis. Vi är dock rustade sen förr förra vintern så vi klädde på oss rejält, Leon fick ha täcke på sig. Prommisen gick bra och vi frös inte, blev hela rundan på 11,5 km. :)

Bjuder på en kass bild jag tog innan vi gick ut imorse. Leon var på g så det var inte lätt att fota. Blixten gick inte på heller så ljuset är dåligt och bilden suddig. Hur som haver, ha en fin söndag! :)


2 kommentarer:

 1. 5,47-tempo var betydligt fortare än min terrängrunda häromdagen. Tugga lössnö är verkligen jobbigt, jag håller med!

  Bra jobbat! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Usch ja, värst tror ja. Man kämpar som en idiot men kommer knappt framåt. :( Men det som inte dödar härdar och att kämpa nu i vinter ger förhoppningsvis tillbaka i vår. :)

   tack! :)

   Radera