- Confessions of a trainaholic

- Confessions of a trainaholic

onsdag 19 december 2012

Stark igen! :)

Gomorron!

Igår blev det ett pass på gymet precis som jag planerat. Det var riktigt kul igår och jag var starkare än jag varit på länge! Känns riktigt kul och hoppas det håller i sig! :) Övningarna jag körde igår var:



Axlar
Hantellyft (flyes) åt sidan (för ovansida axlar) 4 set
Raka hantellyft framåt (för framsida axlar) 4 set
Baksida axlar i TRX 4 set
Axelpress 4 set

Bröst
Bröstpress i TRX 5 set
Flyes i cc 4 set

Triceps
Push down med hantel 4 set
Tricepspress i TRX 5 set

Jag trisetade båda hantellyften med push downs med hantel och supersetade bröstpressen och tricepspressen i TRX. Super- och triset betyder alltså att man kör övningarna i ett sträck utan att vila mellan. Jäklar va TRX:en tar! Jag kunde köra djupare i alla övningar igår och hade bra styrka i bålen samtidigt vilket gav en jättebra kontakt och jag körde tills musklerna sved! :)

Jag är så glad att Mattias (som äger gymet) köpt hem TRX och kettlebells. Så kul att kunna variera sin träning! Genom att lägga in lite TRX i alla mina pass så hoppas jag bli grym på det och super stark! Eftersom TRX-övningarna invovlerar flera muskelgrupper samtidigt (även om en är i fokus som t ex bröst i bröstpressen) så har jag även ökat min styrka i andra muskelgrupper som t ex axlarna. :) Flera andra som tränar på Gymbolaget (som är byggare eftersom det i grunden är ett byggargym) har även blivit intresseade och vill att jag ska visa dem så de kan prova. Jättekul tycker jag! :)

Kettlebellswing är en helkroppsövning men tar mest i rygg vilket även kommer bli en stående övning i mina ryggpass. Känner att jag fått in tekniken på detta nu men vill bli bättre och man blir bra på det man gör. :) Det gäller att ha en ganska tung vikt i kettlebellswingen så man inte "lyfter" vikten med armarna. Man ska skjuta upp den med höften och armarna är endast "hängare" för vikten kan man säga. Man kan även göra övningen med en hand.


Imorse blev jag glad (igen :)) för att det snöade ute! Återigen var det ljust, vackert och inte så halt ute! Gick vanliga rundan med Lilleman och även han var glad över ny snö på vägarna. :) Resan till jobbet blev dock lite värre då det ej var plogat på vägen eller några spår uppkörda.. Jag och Blå Faran slirade runt en hel del men tog det lugnt och klarade oss från diket. :)

I eftermiddag ska jag köra ett pass rygg, biceps och mage med Peter på gymet. Detta då jag och en del av TMI Intensivgruppen har bestämt (på mitt initiativ) att köra ett eget crossfitpass tillsammans på torsdag kväll! Det gick bra att pressa sig själv som jag gjorde förra onsdagen men jag tycker att man blir starkare och det blir roligare om man gör det tillsammans! Ska bli riktigt kul imorgon att planera och köra ett riktigt gris-pass tillsammans med de andra. :)

Hoppas ni får en fin onsdag! :)

Kram C

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar