- Confessions of a trainaholic

- Confessions of a trainaholic

lördag 15 december 2012

Blind i snöstorm och modd

Hej allihopa!

Idag var inte vädret på min sida.. När jag gick upp imorse så blåste det rejält ute. Det hade även blivit varmare vilket jag (när jag såg de) blev rätt glad över (fryslort som jag är).

På med kläderna och ut med Lilleman. Ganska snart så märkte jag att de högre temperaturerna hade resulterat i att den packade snön på gångvägarna inte var så packad längre.. Modd deluxe! :( Blev en tung prommis på 5 km med lillen. Väl hemma undrade jag hur jag skulle orka springa i de här??

Städade och åt frukost, la mig en liten stund för att smälta maten och tittade sedan ut igen. Nu hade det börjat snöa också! Inte stora fina flingor utan smått hagelliknade. :(

Eftersom riktiga löpare (hårdingar) springer i alla väder så gav jag mig självklart ut ändå. ;) De första 6 km var förjävliga rent ut sagt! Det blåste storm med kastvindar och jag hade motvind. Snön piskade rakt in i ögonen på mig och det gjorde sjukt ont! Såg inget för tårarna sprutade och ögonen värkte.

Efter dessa första km så sprang jag så vinden kom från sidan. Nu kunde jag åtminstone vinkla huvudet så jag såg lite. Det var dock sjukt tungt att springa i modden och vinden arbetade inte med mig. Jag bestämde mig för att ta en avstickare upp i skogen och ta en liten runda. Har blåste det mindre men var moddigare än moddigast. Fick dåligt grepp och fick kämpa för kung och fosterland för att ta mig framåt.

När jag åter kom ut på vägen igen så var det dags att springa hemåt. Gick ganska bra då blåsten nu mojnat lite. Dock bytte jag snart riktning och fick motvind igen med snö i ögonen. Även om inte vinden var lika stark så gjorde det ont i ögonen och blev tyngre att ta sig fram i modden.

Väl hemma var jag stolt över att jag sprungit och att det ändå gått så bra! Blev 20,52 km i snitttempo 5:35 min/km och det tycker jag är sjukt bra i dessa väderförhållanden och med tanke på att jag inte riktigt är tillbaka löpmässigt efter skadan. Jag var stark idag! :)

Ut med er nu och kom ihåg; "what doesn't kill you makes you stronger"! Jäklar va starka vi kommer va efter vintern! :)

Bjuder på dagsformen, länge sen nu. Ha en fin lördag allihopa! :)


2 kommentarer:

 1. wow, congratulations !!! you are tough :-) it's impressive how strong mind you are that you can manage to convince yourself to run in such conditions. Truly, you are inspiration for me :-)

  Best regards

  SvaraRadera
  Svar
  1. Thank you! You just made my day a better one with all your nice words! :)

   Radera