- Confessions of a trainaholic

- Confessions of a trainaholic

torsdag 20 december 2012

Weights for dinner, cardio for dessert

Gomorron!

Det har blivit en del tuff träning sedan vi hördes igår. :) Började med att köra ett pass rygg, biceps och mage tillsammans med Peter igår eftermiddag. Eller tillsammans och tillsammans, alla övningar jag kör är han inte så sugen på. ;) Mitt pass såg ut som följande:

Rygg
Breda latsdrag 3 set
Pull ups 4 set (inkl biceps)
Rodd i TRX 5 set (inkl bål)
Kettlebellswing 4 set (inkl bål)
Rodd i plankan 4 set (inkl bål)

Biceps
Bicepscurl i TRX 5 set (inkl bål)
Bicepscurl med rak stång i cc 4 set

Mage
Sit ups 4 set (måånga reps)

Började med latsdragen för att sedan köra pull ups. Efter detta så blev det att superseta rodd i TRX med Kettlebellswing. Gick därefter direkt på att superseta bicepscurl i TRX med rodden i plankan. Tufft kan jag lova!! Avslutade passet med att superseta tuung bicepscurl i cc med sit ups. Högt tempo och svetten sprutade. Precis som jag gillar de! :)

Efter avslutad styrka så bestämde jag mig för att köra lite löpning på hamsterbandet (trots att styrkan var rätt tuff och jag var ganska mör i kroppen). Max 30 minuter var vad jag hade att lägga på det hela då jag och Peter bestämt middagsdejt efter (max vad psyket pallar på det där jäkla tråkiga bandet?? ;)). Blev ett progresstivt distanspass som såg ut som följande:

5 min i 11,5 km/h
5 min i 12,5 km/h
5 min i 13,3 km/h
3 min i 13,7 km/h
2 min i 14 km/h
Nerjogg 5 min i 10,8 km/h

Totalt 30 minuter och 6,24 km, snittempo 4:48 min/km.

Peter var snäll och åkte förbi affären och hämtade upp en tidig julklapp till mig (eller sen eftersom jag beställde och betalade dem redan i oktober). Ett par rykande färska (direkt från fabriken) nya Kinvara 3 i min löparklubbs färger! Min absoluta favoritsko i ny snygg förpackning! :)


Fina va?? :D Dock får de ligga kvar i kartongen tills de blir barmark ute igen så jag inte slår ihjäl mig. ;)

Imorse så kände jag mig oförskämt pigg när jag gick upp. Bestämde mig för att ta en morgonjogg istället för morgonprommis med lilleman. På med löparkläderna och IceBugen och sedan iväg. Kroppen var visst inte så pigg som det verkade innan jag gav mig iväg.. Kände mig ganska trött och sliten hela rundan.. Sprang dock i ett lugnt tempo så det var ändå skönt! Inte halt ute (eller förresten, vad vet jag som sprang i mina IceBug?? ;)), perfekt temperatur på -3 och inte mycket vind. Bara jag, Leon (och tomten??) som var vakna. Hur skönt som helst (men jobbigt efter gårdagens pass..)! :) Blev i vilket fall 11,24 km i snittempo 5:54 min/km.

Extra gröt till frukost och nu sitter jag på jobbet och undrar hur jag ska orka grispasset ikväll.. Kanske inte var så smart att springa nu på morgonen.. Det återstår att se! Som alltid så kommer jag göra mitt bästa, man kan aldrig göra mer än det! :)

Ha en fin dag allihopa!

Kram C

2 kommentarer:

  1. Kinwara är den sko jag och min man har som favorit också, beställde du från fabrik? Kan du berätta hur man gör? Pris osv. Har du förresten samma storlek i Kinwara som i andra löparskor? Både Mats och jag tycker att de är rätt små och trånga.

    SvaraRadera
  2. Jag beställde från en vanlig hemsida men deras levantör har precis tillverkat dem. Jag har rabatter så vad de kostar egentligen vet jag inte exakt. Minns inte ens vad jag betalade för dem eftersom jag gjorde det i början av oktober. :S

    Jag har samma storlek men å andra sidan så är den storleken olika stora i olika skor. Vissa skor är lite tajtare än andra men jag tycker inte det är så stor skillnad ändå mellan olika skor och märken. De enda skor som det faktiskt varit så pass stor skillnad så jag fått ta en annan storlek är IceBug Anima, där fick jag gå ner en halv storlek och då är de ändå ganska stora..

    SvaraRadera