- Confessions of a trainaholic

- Confessions of a trainaholic

måndag 10 december 2012

Superkylig löptur #burr

Gomorron allihopa!

Bestämde mig för att jag skulle springa ut till huset sen igår förmiddags. Var lite orolig över kylan och luftrören men tog med mig mobilen så jag kunde ringa till Peter (som var och jobbade på huset) om det blev för illa så han kunde hämta upp mig. Eftersom jag lider av förkylningsastma så antar jag att mina luftrör är ganska känsliga.. Jag har aldrig råkat ut för större problem med dem (vad jag minns men jag har selektivt minne kan tilläggas ;)) tidigare år så jag tänkte ge det ett försök.

På med de varmaste kläderna jag hade och ullbuff i halsen så gav jag mig iväg. Även denna dag körde jag med terrängskorna (som jag btw börjat gilla skarpt :)). Genom stan gick det fin fint, andningen var lite jobbigare än vanligt i kylan (-16 när jag gav mig iväg) men det gick ändå ok och jag sprang i ett lugnt skönt tempo. När jag kom ut ur stan på slätten så var det som att springa in i en vägg! En iskall vägg! Tempen måste sjunkit rejält för nu kändes det i luftrören. Blev lite orolig så drog upp buffen över munnen och valde att andas genom den (för att få lite varmare luft). Det funkade bra även om det blev lite mindre luft per andetag. ;) Jag fortsatte min löptur och kände mig pigg i benen. Gatorna var plogade så det gick fasligt lätt att spinga denna dag. Fick hålla tillbaka bitvis för att inte andningen skulle bli ansträngd för luftrörens skull.
Varenda bil som passerade mig pekade och glodde på mig, haha! De tyckte nog inte jag var riktigt klok! Det är jag väl inte heller kanske men man måste ju våga lite här i livet också. ;) En kille stannade bilen vid sidan av vägen, tittade ut och ropade "RESPEKT!" åt mig och gav mig tummen upp. :) Kändes sjukt bra måste jag säga och benen blev ytterligare lite lättare efter detta. :D

Väl framme vid huset så hade jag börjat frysa om kroppen också och det var ganska skönt att vara framme. Gick direkt in i garaget (som är varmt) och bytte till torra varma kläder (som bästa Peter tagit med sig åt mig). Totalt blev rundan 10,4 km och snittempot 5:35 min/km.


Nöjd tjej efter avslutad löprunda! :)

Efter jag bytt om så gick vi husesyn inomhus och tittade. Nu kan man se alla rummen och det blir så fint! :) Vi kollade ut hur vi skulle ha belysningen och vart vi ville ha uttag för det är dags att göra elen nu i veckan. :) Efter vi var klara så åkte vi hem och åt lunch.

På eftermiddagen så blev det ett Cirkelfys för mig i vanlig ordning. Började med att köra insida och utsida ben i "gynstolen" på gymet. Blev 4 set av varje. Känner att jag behöver lite extra träning på utsida och insida så ska försöka köra denna varje vecka. Resterande del av benen får tillräckligt med tung träning genom grupppassen. Ordinarie ledare på Cirkelfysen denna gång och svinbra övningar. Körde järnet hela passet och det var så kul! :) Söndagarna blir alltid så mycket bättre när man avslutar dem med ett riktigt bra träningspass. :D

Förra veckans träning.

God mat, film och mys blev sedan avslutet på en riktigt bra söndag. Imorse blev det vanliga rundan med Leon och i eftermiddag så ska jag vila. Jag och Peter firar 7 år idag så det får bli mys hemma istället för träning. :)

Så länge sedan nu men minns det som det var igår! ♥

Kramar C

2 kommentarer:

 1. Din galning! Springa i den här kylan??

  Grattis i efterskott på er, turturduvor ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lite galet är de nog men man måste ju leva lite farligt ibland. ;)

   Tack! :)

   Radera