- Confessions of a trainaholic

- Confessions of a trainaholic

fredag 7 december 2012

Intensivt styrkepass och mjukstartsintervaller

Gomorron allihopa!

Så var det fredag igen, vad veckorna går fort! Bara två veckor kvar till julledigheten. Idag har vi fredagsroligt på jobbet med jultema och quizz (som mitt kontor ordnar) så det skulle va lite finare klädsel och något rött. Hade ingen finare röd tröja men fick på mig en kjol (händer aldrig på jobbet) så lite finare än vanligt känner jag mig (om man bortser från vinterbootsen ;)). :)


Bilresan hem igår gick bra men det var ingen skillnad på väglaget.. Med en riktig vinterbil så var det dock inga problem. :) När Peter också kommit hem (slirat som en vante fram och tillbaka) med Blå Faran och Leon så blev det en liten prommis och sedan gymet.

Körde ett intensivt rygg, biceps och magpass igår. Många funktionella övningar som tränar många delar av kroppen samtidigt. Börjar verkligen älska det sättet att träna, så kul och jobbigt (som jag älskar). :) Övningarna jag körde igår var:

Breda latsdrag 4 set (rygg)
Pull ups 4 set (rygg och biceps)
Rodd i plankan 4 set (rygg, bål)
Halvliggande pullups 4 set (rygg, bål, biceps)
Stående rodd med omvänt grepp med bicepscurl 4 set (rygg, biceps)
Ryggresningar 4 set (rygg)
Mördarövningen 2 set (mage, bål)

Efter avslutat gympass så blev det ett litet löppass på löpbandet (1 grads lutning för få lite "vindsmotstånd"). Började med 10 minuters uppvärmning i 11,5km/h och sedan körde jag 5 x 2 min intervaller i 13,2 km/h (vågar inte riktigt springa fortare på bandet i dagsläget) med 1 min joggvila i 11,5 km/h. Efter detta mjukstartsintervallpass så avslutade jag med 6 min nerjogg i 11 km/h. Totalt 30 min och 6 km vilket ger ett snittempo på 5 min/km. Eftersom löpband ofta inte är rätt kaliberade så utgick jag från en bestämd tid och tempo i km/h för att sedan hemma räkna ut sträckan för att få mer exakta värden. Precis som jag trodde så visade löpbandet att jag sprungit längre än vad jag faktiskt gjorde så detta var helt rätt beslut. :)

Imorse när jag och Lilleman gav oss ut så var de flesta gångvägarna plogade. Det var skön temperatur (-7) och ganska vindstilla. Så vackert ute med all snö! Älskar att det känns ljust ute fast det är mörkt, känns som vi levt i mörkret alltför länge nu. ;) Eftersom vägarna var så fina så kunde jag gå mina 11,5 km i det vanliga tempot denna morgon. :)


Leon när han bara var en lite fis och jag nyligen hämtat honom (lite tjockis var han, vägde 3 kg mer än han gör idag och då har han ju en jäkla muskelmassa nu som han inte hade då ;)).

Snöälskaren i full fart förr förra vintern. :)

Även idag så fick jag låna Peters bil till jobbet. Jag upplevde att vägarna var bättre idag (inte så mycket iskratrar) fast de inte saltat något. Kan vara att jag börjat vänja mig också. Kör ju inte som en biltjuv nu för tiden om vi säger så. ;) Det är jag som tur är inte ensam om heller. :)


Min lånebil (fast inte taget nu som ni kanske ser ;))

I eftermiddag blir det veckohandling och fredagsmys. Ska bli så skönt med helg! Ser hoppfullt på att kunna springa ute en sväng imorgon också nu när de plogat. Det ska dock bli väldigt kallt så vi får väl se hur länge jag (fryslorten) pallar med att va ute. ;)

Hoppas ni får en fin fredag!! :)

Kram C

2 kommentarer:

 1. Stilig var du ju i rött och svart.

  Vi hade en Golden Retriver när jag var liten. Super bra hund. Den var helt galen när första snön kom. :) Och sommartid simmade den överallt var den hittade vatten.

  Men jag är avundsjuk på "din" pick-up.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! :)

   Precis som min Leon då. ;) Men jag är ganska glad över snön också (inte alltid men oftast ;)) för de är så mycket ljusare ute nu. Mörkret gjorde mig galen! :(

   Radera