- Confessions of a trainaholic

- Confessions of a trainaholic

tisdag 23 april 2013

Äntligen prehab (och lite oro..)

Gomorron allihopa!

Igår när jag kom hem så bytte jag snabbt om för att ge mig uta och springa en liten runda som uppvärmning inför benpasset. Det spöregnade ute men det hindrar minsann inte mig. På med kepan (så inte vattnet rinner i ögonen) och iväg! :)

Benen kändes ganska pigga trots att det var tredje dagen i rad med löpning. Pinnade på i ett skönt tempo med fokus på teknik. Det var bara jag som var ute och motionerade i regnet. Såg till och med en gubbe som tog bilen 20 meter till brevlådan bara för att det regnade, inte OK!! :( Tiden gick fort och vips så var jag hemma igen.  Mycket blötare och gladare än innan. :) Totalt blev rundan 8 km och snittempot 5:32 min/km.

Tog av mig alla blöta kläder och gav mig sedan på prehabpasset. Det gick riktigt bra och jag var stark i benen. Skönt att vara rejält uppvärmd också. :) Äntligen fick jag till det där jäkla passet. Nu ska jag minsnn köra et varje vecka. :)

När jag duschat så såg jag att et låg ett brev till mig på köksbordet från landstinget. Konstigt, tänkte jag, har redan fått provsvaren och pratde med läkaren i fredags. Då sa han att kaliumet fortfarande var lågt och att jag var tvungen att ta det där prolaktinprovet (och nytt kalium) denna vecka. Prolaktinet (som var förhöjt sist) kunde tydligen visa på en växande tumör på hypofysen (here we go again..). Jag fick lakritsförbud tills proverna var tagna för att se att det inte var mitt älskade lakritspulver som gav mig låga kaliumnivåer. Det var tufft i helgen kan jag lova och jag skla gå redan idag och ta proverna så jag kan äta min drömröra igen ikväll. ;) Tillbaka till brevet.. Det var en bokning av telefontid på onsdag kl 13 med en överläkare!? Jag blev mycket förvånad då jag redan pratat med min läkare och allt.. Kan inte låta bli att fundera på om det kanske inte alls är så bra med mig som jag tror.. :(Imorse vaknade jag lite snorig. Antingen är det pollen eller en liten förkylning. Hoppas ju på det första. Har tagit en allergitablett för säkerhets skull så får vi se vad som händer. I eftermiddag så är det dags för gymet och ett pass axlar, bröst och triceps tillsammans med Peter.

Ha en fin tisdag allihopa!

Kram C

2 kommentarer:

  1. Tror inte du behöver oroa dig över förhöjt prolaktin. Har läst att det kan stiga vid stress, fysisk ansträngning och om man äter mycket lakrits.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo, därför man måste sitta ner i 20 min innan man tar de o sen alltid på morgonen. Men vi får väl se vad det visar nu efter lakritsförbud och allt. Inte så att jag ätit överdrivna mängder lakrits någonsin heller för den delen, lite typ 3-4 ggr i v bara. Äter de mest kaliumrika livsmedlsen redan som det är så är det inte normalt nu så behöver jag nog tillskott..

      Radera