- Confessions of a trainaholic

- Confessions of a trainaholic

onsdag 17 april 2013

Tuff kombo för en tuff tjej! ;)

Gomorron!

Jag kunde inte hålla mig sen igår, var bara tvungen att få springa lite i det underbara vårvädret. :) Bestämde mig för att kombinera styrkan och löpningen för att testa hur bra det gick. Planen var alltså att transportlöpa till gymet, räknade med att det var ca 1 mil.

 
Eftersom det var varmt och skönt ute så tog jag endast ett linne med vindjacka över. Funderade på om det skulle bli kallt och plockade även med mig vantar för säkerhets skull. Packade gymväskan till Peter (som han skulle ha med i bilen dit åt mig) och sedan satte jag iväg. Det var sjukt varmt och jag tror jag kunnat springa i bara linnet, vantarna fick ligga kvar i fickan. ;) Till min förvåning så var benen fortfarande slitna och trötta. Efter två dagars vila? Mycket skumt.. Har märkt att min återhämtning efter de långa passen blivit sämre nu när jag endast får till 3 löppass i veckan. Borde dock inte känna av det efter två dagars vila.. Dock kan det ju vara så att helgens brist på sömn gjort det svårt för kroppen att återhämta sig optimalt..

Jag sprang på i ett skönt tempo och tvingade benen att gå lite fortare än de ville för att få distanskänslan i puls och andning. När jag sprungit genom samhället nedanför oss så blev det öppet och då fick jag en rejäl motvind (självklart). Hatar verkligen motvind och det känns ju såklart ännu värre när benen inte var på topp.. Alla jag mötte sprang eller cyklade mot mig och jag var rejält avis på dem som hade medvind. ;) När jag kom in i stan så lugnade blåsten ner sig lite av alla hus och sista biten längs ån bort till Gymbolaget var helt underbar. :) Totalt blev transportsträckan 11 km och snittempot 5:28 min/km. Helt ok med tanke på förutsättningarna. :)

Jag gick direkt in i butiken där Peter lämnat min gymväska så jag kunde byta skor. Snälla gymägaren Mattias bjöd på proteindrink som smakade kanelbulle och lite nyttig chockladsås. Mumma! :) Efter detta var det bara att ge sig ner i gymet och köra mitt pass. Övningarna jag körde var:

Axlar
Hantellyft åt sidan 4 set
Frontlyft med viktskiva 4 set
Baksida axlar med rep i cc 4 set
Axelpress 4 set

Bröst
Flyes i cc 4 set
Bröstpress 4 set

Triceps
Enarmspush down med hantel 4 set
Enarmspush down i cc 4 set
Push downs med repp i cc 4 set

Jag lyckades hålla mig på samma vikter som förra veckan förutom på slutet då energin var helt slut och jag fick sänka mig något. Det ska tilläggas att jag slet som ett djur då. ;) Detta tycker jag är riktigt bra jobbat efter stormlöpningen på trötta ben precis innan. :)



Blev en sen kväll igår eftersom passet i sin helhet tog en jäkla tid så jag är lite tröttare än vanligt idag. Ikväll ska Peter bort på möte dock vilket innebär att jag kan lägga mig extra tidigt och inte bli störd av TV:n. :)

I eftermiddag tänkte jag ta mig till gymet igen (med bil denna gång). Hoppas Peter kan följa och vi hinner innan mötet. Jag vill gärna vila från löpningen idag och springa imorn istället eftersom benen var slitna igår. De behöver nog en dags vila kan jag tro (de sa det till mig på morgonprommisen imorse ;)). I värsta fall får jag väl helvila och göra lika som igår, vi får väl se hur det känns. :)

Ha en fin onsdag allihopa!

Kram C

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar