- Confessions of a trainaholic

- Confessions of a trainaholic

fredag 22 februari 2013

Åt fel håll..

Gomorron allihopa!

Igår var jag på gymet som planerat. Fick gå ner ensam för Peter var sen från jobbet. Passet gick ganska bra och jag var stark. :) Övningarna jag körde var:

Rygg
Breda latsdrag 5 set
Stångrodd med omvänt grepp 5 set
Ryggresningar 4 set
Smala latsdrag med omvänt grepp 4 set

Biceps
Stångcurl 5 set
Bicepscurl i cc 4 set

Mage
Mördarbänken 4 superset sneda och raka

 
Igår lyckades jag hålla mig vaken ändå till åtta *stolt*. Sen blev jag ganska snart jättetrött och gick på dejt med John Blund. :) Imorse var jag åter igen trött när jag vaknade. Temperaturen hade sjunkit till -8 så det var bara att bylsa på sig så mycket som möjligt innan jag gav mig ut på morgonprommisen med Lilleman. Blev vanliga rundan på 11,5 km denna morgon.

Vägde mig imorse. Sen jag började springa mer så har jag gått upp 2 kg?? Helt sinnesjukt! Jag är inte flabbigare i kroppen så fett kan det inte vara. Äter inte heller mer eller annorlunda från innan så rent logiskt borde trenden vara tvärtom eftersom kilometrarna blir fler nu för tiden. Benen känns dock något grövre så antingen är det muskler eller vätska som satt sig där eftersom de får jobba mer än förr. Hur som haver så är detta inte bra eftersom jag helst skulle vilja väga mindre för löpningen skull.. Detta känns inte alls kul.. Får väl låta det va ett tag men om trenden fortsätter uppåt så måste jag göra något åt saken. Ger det nästa vecka också, har inte vikten börjat gå neråt igen då så är det dags att ta tag i det hela.

I eftermiddag så är det dags för veckohandling och fredagsmys. Hoppas ni får en fin fredag! :)


Kram C

6 kommentarer:

 1. Ha! Jag har länge tänkt skriva om just vikten. Jag går varken upp eller ner i vikt, ingen skillnad hur mycket/lite jag tränar och/eller äter. Vikten pendlar 2-3kg upp och ner, vilket jag räknar med att orsakas av vad och hur mycket jag ätit, samt hur mycket vätska tillfälligt som samlats i kroppen p.g.a. saltmängd och sånt. Detta har pågått i ett år. Jag fattar inte, eller ja, jag kanske börjar fatta, för jag har hittat intressanta artiklar om detta på nätet. Länkar till dem i mitt kommande inlägg om saken. (Påpekas bör väl här att jag inte håller stenhård koll på vad och hur mycket jag äter.)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ligger ganska stadigt jag med. Men nu trodde jag i alla fall inte att jag skulle gå upp när jag tränade mer? Verkar helt sjukt!? Jag har rätt bra koll på hur mycket jag äter och det är samma mängder (och ca kcal) varje vecka så rent logiskt så borde det vara omöjligt att jag gått upp.. Men det har jag ju bevisligen. Förhoppningsvis musklerna i benen som bundit vätska som de släpper snart. Ska bli intressant att läsa artiklarna och ditt inlägg! :)

   Radera
 2. Jag har samma fenomen när jag ökar mängden löpning..det är skumt alltså. Min teori är att det handlar om stresshormoner och vattensamling i kroppen...för när jag går ner i mängd blir jag lättare igen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ok, då är jag inte ensam iaf. :) Men måste jag gå ner i mängd för att bli lättare? Du menar att det inte stabiliseras så småmningom? Tycker att kroppen borde vänja sig!? :(

   Radera
 3. Så länge det inte påverkar ansträngningsnivån vid respektive tempo, så spelar väl ett par kg ingen roll? Muskler är bra! :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det påverkar ju ansträngningsnivån för varje extra kg blir ju tyngre för kroppen att släpa runt på. Jag är ju redan tung från början och hade kunnat vägt ett par kg mindre innan denna ofrivilliga viktuppgång. :( Egentligen bryr jag mig inte om vikten för utseéndet skull utan bara för löpningen. Såklart muskler är bra och de vill jag inte bli av med. Vätskeansamlingar däremot kan jag vara utan. ;)

   Radera