- Confessions of a trainaholic

- Confessions of a trainaholic

fredag 8 februari 2013

Ny TRX-övning och mer snö

Gomorron allihop!

Egentligen borde jag inte bli förvånad men det blev jag ändå imorse när jag tittade ut genom fönstret och det såg exakt likadant ut som igår. Massor av snö hade kommit under natten och det snöade kraftigt fortfarande.. Lite bitter så bytte jag om och gav mig ut med lillen. Han var lika glad idag över all ny snö (bara för han har 4 fötter och tar sig fram som ingenting!!). Snön var tung att pulsa i idag.. Fick kämpa rejält för att hålla mitt vanliga tempo men ansträngningen blev 200 % högre också. På slutet av rundan så fastnade en  massa blötsnö under skorna och det blev som kockor. Jag fick stampa av dessa var och varannat steg för att inte riskera att trampa snett. :( Blev ändå vanliga rundan på 11,5 km och jag är nöjd att jag klarade av det under omständigheterna. :)

Igår gick jag till gymet med Peter och körde rygg, biceps och mage. Övningarna jag körde var:

Rygg
Breda latsdrag 6 set
Rodd i TRX 4 set
Kettlebellswing 4 set
Smala djupa latsdrag 4 set
Ryggresningar 4 set

Biceps
Bicepscurl i TRX 4 set
Curl med rak stång i cc 4 set

Mage
Mördarbänken 4 set (superset vanliga och sneda crunches)
Ny magövning i TRX 4 set

I denna övning krävdes det en del balans och bålstabiltet samtidigt som den tog rejält koncentrerat på magmusklerna. Jag har velat prova denna övning länge men inte riktigt vågat sticka in min stukade fot på detta sätt tidigare. Nu tog jag tjuren vid hornen och provade! :) Man börjar med att sätta in en fot i taget i banden under handtagen och sedan står man så på knä för att gå ut på händerna till man står i plankan (övre bilden). Därifrån drar man knäna så långt upp och fram mot armarna man kan. Därefter tillbaks till utgångsläget och upprepar sedan så många gånger man kan i varje set.

I eftermiddag så är det träningsvila och handling på schemat. Hoppas på fina plogade vägar på vägen hem idag. Igår var det helt ok när jag åkte hem men imorse så det lika dant ut som morgonen innan igen.. :( Hoppas ni får en fin fredag! :)

Kram C

2 kommentarer:

  1. Din nya TRX-rörelse är kanon. Jag brukar kombinera den med armpressar. Alltså jag går ner då benen är utsträckta. Sen pressar jag mig upp samtidigt som jag drar in knäna mot bröstet. Det är fin "multiövning", testa. Förut gjorde jag den med fötterna på en stor jumppaboll, men gillar TRX versionen bättre.
    Ett annat sätt att göra det mera smaskigt är att vrida kroppen då du drar in benen, så att du drar knäna mot armbågarna, ungefär.

    Ha en skön helg.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag provade med armhävning men efetrsom jag körde bröst dagen innan så var det inte så bra kombination för mig. Man måste låta musklerna vila mellan varven om man ska bli stark.

      Antar att du menar sneda alltså benen utanför respektive armbåge? Det är ju en b ra övning för de sneda magmusklerna. :)

      Radera