- Confessions of a trainaholic

- Confessions of a trainaholic

fredag 1 februari 2013

Träningsstatistik för januari 2013

Rapporten gäller från 2013-01-01 till och med 2013-01-31

Totalt antal pass: 76 st
Total tränad tid: 76 h 46 min
Total tränad sträcka: 429,9 km (varav 191,4 km löpning)

Omstukad fot och influensa denna månad har påverkat träningen en del, särskilt löpningen. Får ändå vara nöjd med tanke på omständigheterna. :)

2 kommentarer:

  1. Är impad! Gillar att läsa din blogg. Du verkar alltid VETA vad du ska träna. Jag är ofta lite förvirrad när jag ställer mig i gymmet. Vilka övningar och vad är rätt och bra?... Hur många ggr i veckan gymmar du och springer?

    SvaraRadera
  2. Tack! :) Jag har hållt på länge nu och vet vad för pass som jag vill hinna med varje vecka. Sedan försöker jag bara planera den så att det går ihop sig. :)

    Det är inte alltid lätt att veta hur man ska lägga upp sina pass men det första man bör bestämma sig för är hur man vill träna på gymet. Antingen kör man helkroppspass där man endast hinner någon övning per muskelgrupp vilket ger mest underhållsträning, eller så väljer man att dela upp kroppen i olika delar beroende på hur många gånger man vill/kan gå till gymet i veckan. På två pass så skulle jag köra överkropp en dag och underkropp en, annars så kan man som jag dela överkroppen i två pass och sedan köra ben i ett styrkegruppsträningspass (vilket jag tycker räcker när man springer också). Allt handlar om att veta vad man ska träna innan man går till gymet för att få struktur. Även övningarna kan man fundera på och bestämma innan man sätter igång. Vilka övningar man ska köra har mindre betydelse så länge det är rätt muskel man tränar. Ett bra tips är att känna efter och prova olika övningar för att hitta de som passar en själv bäst och ger mest (alltså de som man får bäst muskelkontakt i). Jag brukar ju skriva upp vilka övningar jag kör men det är inte säkert att de passar just dig, allt handlar om muskelkontakten och hittar man inte den så är det bara att testa andra övningar. :)

    Springer gör jag ungefär 4 ggr i veckan (ibland 5) och kör 2 tunga styrkepass (axlar/bröst/triceps och rygg/biceps/mage)samt 1 gruppträningsstyrkepass med mycket ben (Cirkelfys).

    SvaraRadera