- Confessions of a trainaholic

- Confessions of a trainaholic

måndag 25 februari 2013

Långpass och nytt veckorekord!

Gomorron allihopa!

I lördags så var det rejält kallt när jag skulle ge mig ut på veckans långpass. På med 5 lager kläder både på ben och överkropp (låter kanske lite mycket men jag är en fryslort) och sedan ut i -12 grader. Det var rätt otympligt att springa med så mycket kläder. Kände mig som en michelingubbe(tant?) och fick ta jättekorta steg hela tiden. Men frös de gjorde jag inte vilket var huvudsaken. :) Tog dubbfrritt och hade bestämt mig för att hålla mig till saltade gångvägar så mycket som möjligt denna dag. Sprang fel nästan direkt och fick slira på isen. När jag går in i min terapisession (som långpassen är för mig) så tänker jag ofast inte alls och sprang inte alls den väg jag tänkt. När jag åter kom ut på saltat underlag så bestämde jag mig dock för att hålla mig skärpt resten av rundan för att slippa ramla och slå ihjäl mig. ;)

Jag lyckades bra att hålla mig på bra underlag efter detta, endast ett par gånger jag fick springa på isen för att det inte fanns några alternativ. Benen var pigga denna dag men kläderna höll steget superkort så fort gick det ändå inte. ;) Efter 16 km så tog jag en superkort fikapaus och åt lite russin och nötter innan jag gav mig iväg igen. Jag hade (som alltid) min lilla vätskerygga på mig och för att det inte skulle frysa i slangen så hade jag den innanför jackan hela vägen. Detta fungerade riktigt bra och jag hade aldrig problem att dricka. :)

Precis som förra veckan så blev benen ännu piggare efter ca 2 mil och resterande del av rundan flöt på riktigt bra. Temperaturen steg också eftersom och det blev behagligare ute. När jag var hemma igen så hade jag sprungit 30,44 km i snittempo 5:50 min/km. Detta är jag riktigt nöjd med. Samma ansträningsnivå som förra veckan men 15 sekunder snabbare per km, det tycker jag är riktigt bra. :) Nu var ju underlaget bättre mestadels av tiden men jag vill ändå tro att det har lite att göra med att jag blivit lite bättre. :)

2 kg plus då.. Tycker inte de syns direkt. Men benen känns dock större så där lär jag ha en del vätskeansamlingar.. :(
 
Efter en dusch och lite mat kom Peter och hämtade mig och sedan åkte vi ut till huset. Det går fort nu och mycket hade hänt under veckan som gått. :)

Handdukstork och toalett på plats i stora badrummet. :)

Även detta har kommit upp. Allt är inplastat men så får det vara tills det är dags att städa för inflytt. :)

Alla stora fönster är nu klara och inramade. Golv är lagda i alla rum. :)
 
På söndagen vaknade jag tidigt och gav mig ut på en morgonjogg med Leon. Sprang en ny runda som jag inte sprungit förut för jag hade valt odubbat och då fick det bli saltade vägar. Benen var oförskämt pigga men jag tog det lugnare än lugnast hela vägen. Totalt blev rundan 13,63 km. Veckan slutade på totalt 96,27 löpta km och nytt veckorekord igen. Inget sliten och har haft kul hela tiden- win win. :)

Efter en supergod söndagsfrukost, tvätttjänstgöring och matlagning så åkte jag, Peter och Leon och tittade på soffor på olika möbelbutiker. Vi hittade en som vi bestämde oss för och beställde, den kommer i mitten av april. Det var en superstor u-soffa med två stora divander i gråsvart (bild komer senare). :)

På eftermiddagen så blev det Cirkelfys i vanlig ordning och denna gång fick jag med mig Peter. Bra lunch gjorde att jag hade bra energi i kroppen och kunde köra stenhårt. Starkare än starkast var jag och det var superkul! :)

Imorse var jag trött när jag gick upp. All helgens träning hade gjort sitt och kroppen ville vila. Blev dock en morgonjogg i vanlig ordning med Lilleman. Sprang vanliga rundan på 11,5 km och tog mina IceBug. Tyvärr var det alldeles för mycket asfalt och vaderna blev rejält stumma och värkte. Samtidigt så var det även för mycket is för att köra dubbfritt. Pest eller kolera lksom. Måste hitta någon annan stans att springa, detta håller inte. :( Föredrar att hålla mig nära hemmet när jag ska jobba efter men nu måste jag försöka komma på andra tankar. Kan inte isen bara försvinna?? :(

I eftermiddag blir det välförtjänt träningsvila. Hoppas ni får en fin måndag! :)

Kram C

2 kommentarer:

  1. Imponerande mängd! Det går bra nu.
    Håller med ang underlaget. Riktigt surt, mina vader tar stryk av dubb och asfalt. Nej, nu får våren komma!
    Så fint det blir i huset. Era hela glaspartier med utsikten skulle kunna vara hemma hos mig, läskigt likt :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, de gör de! :)

      Ja, vaderna mår inte bra. Ska försöka hitta vägar där jag kan springa dubbfritt. I värsta fall fram och tillbaka samma sträcka. Huvudsaken är att lillen får springa av sig. :)

      Va häftigt! Fast ni har inte byggställning utanför hoppas jag. ;) Vi har två glaspartier till (en till dörr) i TV-rummet också samt ett stort helfönster i vårt sovrum. Behöver jag säga att jag älskar det? ;) Så snyggt! :)

      Radera