- Confessions of a trainaholic

- Confessions of a trainaholic

måndag 18 februari 2013

Veckorekord och distansrekord för året :)

Gomorron allihopa!

Förra veckan blev en riktigt bra mängdvecka för mig! Jag slutade på 94,42 löpta kilometrar. :) Det är rekord för mig med en hel del, mitt förra tror jag var på 76 km. :) Veckan slutade även bra för benen var inte alls slitna trots den höga mängden. Den här typen av träning med många lugna pass passar mig verkligen kanon. :) Ska även lägga till lite fartträning så fort väglaget blir bättre. :)

I lördags så gick jag upp tidigt och gick 4 km morgonprommis med lillen. Efter detta så städade jag hemma, åt frukost och vilade lite innan jag gav mig ut på veckans långpass strax efter 8. Tog odubbat denna gång och bestämde mig för att hålla mig till gångvägar där forhopningsvis det inte var för halt underlag.

I början var benen sega och det gick riktigt långsamt. Lät benen bestämma det tempo de ville gå i och njöt av att det endast var någon minusgrad och lite blåst denna morgon. De första 12 km gick på plogade vägar som var ganska hala och ojämna med packad snö (som blivit isig och hal ovanpå) och bitvis moddiga. Därefter blev det saltade gångvägar en bra bit framöver. Benen var fortfarande inte direkt pigga men inte trötta heller och det hela flöt på riktigt bra. Efter 15 km så bestämde jag mig för att ta en liten fikarast, go-fika med russin och lite nötter. :) Smakade riktigt gott i kistan. :) Rasten blev så kort som möjligt för jag blev fort kall av att sitta still i den busskur som jag valt som fika plats denna dag.


Frusen tjej i busskuren efter 15 km.


Go-fika. :)
 
Efter detta så fortsatte rundan på saltade vägar och när klockan visade 20 km så blev helt plötsligt benen pigga och lätta och jag fick hålla igen för att inte springa fortare än tänkt. Det var fint och saltat fram till 24 km då det åter blev plogat och ganska halt resterande del av vägen. Benen blev bara piggare och piggare och tempot gick upp lite. Lät benen gå lite fortare ett par km (bara lite fortare eftersom underlaget fortfarande inte var jättebra) och sedan blev det åter lite lugnare de sista km. När jag var hemma hade jag sprungit totalt 31,42 km och jag var piggare än någonsin! :) Hade lätt kunnat springa en bra bit till men eftersom jag inte sprungit så här långt sedan innan olyckan förra året så var det mer än nog. Snittempot blev 6:04 min/km där den första halvan gick betydligt långsammare än den sista. Älskar verkligen såna här pass när det känns så här oerhört lätt på slutet. Tror att långdistans är lite min grej för uthålligheten verkar det ju inte vara något fel på (som snabbheten nu för tiden). :)




Pigg och glad efter avslutat pass! :)
 
Efter en dusch och lite lunch så kom mamma och min platspappa förbi och hämtade upp mig för att åka ut till huset och titta där Peter jobbade. Vi gick runt i huset och sedan fikade vi i garaget (vi har inget bord i huset än) samtidigt som Buster och Leon busade som aldrig förr. Efter fikat så gick vi ut och gick lite med hundarna så de fick springa av sig. Buster och Leon sprang som idioter fram och tillbaka och jagade varandra hela rundan. Helt sjukt så då orkar hålla på de där två. :)

Mamma och Åke åkte sedan hemåt och jag stannade kvar i huset med Peter och hjälpte honom ett tag innan det var dags att åka hemåt. :)

Färdigfogat i stora badrummet. Peter är så sjukt duktig som gjort detta själv (vilket Åke först inte trodde för det var så bra gjort, haha ;))! Jag är stolt som en tupp! :)


Vårt sovrum, titta så fint ljus de blir med spotar (som går att dimma, mycket viktigt enligt Peter ;)) över fönstrerna! :)


I söndags vaknade jag pigg och glad och började dagen med en morgonjogg med Leon. Blev 13 sliriga km denna morgon. Borde nog tagit dubbat för det var rejält halt ute. Klarade mig dock rätt bra ändå fast jag fick dåligt grepp.

Efter en riktigt god frukost och lite tvätt så hade vi visning på lägenheten innan vi åkte ut på födelsedagskalas hos Peters föräldrar, hans bror fyllde. Det bjöds på smörgåstårta och ytterligare tårta till efterrät. Maten lade sig som en sten i magen och det blev plötsligt svårt att hålla ögonen öppna. ;)

All mat gjorde motivationen för Cirkelfysen liten för mig och Peter. Han slängde in handduken men jag trälade mig dit. Passet var sjukt tungt och maten var på väg upp ett x antal gånger.. Aldrig mer sådan mat innan träning säger jag bara! :S

Imorse så vaknade jag trött.. Blev ändå 11,5 km morgonjogg med Leon. Resterande del av dagen ska det jobbas och benen ska få vila. Hoppas ni får en fin måndag! :)

Kram C

4 kommentarer:

  1. Härligt med rekord! :-)

    SvaraRadera
  2. Härligt med rekordet och vad FINT ert hus blir. Jätteduktig och händig kille har du. Klart han ska få spottar med dimer ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Ja, han är verkligen jätteduktig! :)

      Radera