- Confessions of a trainaholic

- Confessions of a trainaholic

onsdag 27 februari 2013

Onda vad!

Gomorron allihopa!

Igår efter lunch blev jag så sinnesjukt trött. Vi var iväg och fixade lite kläder till jobbet och jag höll nästan på att somna i bilen. Blev inte piggare sen när jag skulle köra hem heller och fick ha iskallt i bilen hela resan hem för att hålla mig alert. :( Peter var på g till gymet när jag kom hem så jag svirade motvilligt om och följde med, mindre motiverad än nånsin. Blev ändå ett helt ok pass för mig så jag är nöjd att jag gick dit. :)

Övningarna jag körde igår var:

Axlar
Hantellyft åt sidan 4 set
Raka lyft med viktskiva 4 set
Baksida axlar i TRX 4 set
Axelpress 4 set

Bröst
Bröstpress i TRX 4 set
Bröstpress i maskin 4 set

Triceps
Enarms push dowm med hantel 4 set
Tricepspress i TRX 4 set

På kvällen så bestämde jag mig för att ta tag i min onda vad.. Vid det här laget så gjorde det ont att gå på benet. Började med att kavla vaden, lade en brödkavel på golvet som jag rullade vaden över. Detta gjorde ont men ändå inte så ont som mina massager kan göra. Jag ålade mig fram och tillbaka över kaveln i 10 minuter innan jag gav upp och började massera. Ytterligare 10 minuter på den onda vaden och 10 till på den friska(re). Efter stretchade jag ordentligt och det kändes mycket bättre.

Trodde jag skulle somna tidigt igår eftersom jag var så trött på eftermiddagen. Det gjorde jag inte.. Efter gymet var jag plötsligt pigg och lyckades inte somna försen runt nio. Inte bra när man går upp halv fyra.. :(

Imorse var det varmare ute när jag skulle ut på morgonjogg med Leonel. Endast -1 så mindre kläder och gladare humör. Hade bestämt mig för att prova en ny morgonrunda (var ju inte så sugen på samma som igår med tanke på vad som hände då..). Märkte direkt att vaden fortfarande inte var ok. Den ömmade ordentligt men det kändes ändå bättre än gårdagen då den gjorde jämnt ont istället för strimmor av rejäl smärta som kändes som bristningar. Leon var seg denna morgon. Fick stanna och vänta in honom flera gånger när han stannat lite väl länge för att lukta. Detta gjorde mig inte så mycket eftersom jag då fick vila vaden lite. När vi spirnger i ett bostadsområde så ser jag plötsligt en skåpbil ståendes på gångvägen längre fram. Jag blev livrädd och trodde det var samma idiot som igår. Hur kunde han veta att jag var här? Hade ju aldrig sprungit morgonrundor där tidigare??  Med hjärtat i halsgropen fortsatte jag framåt. När jag kom närmre så jag att det var en postbil. Snacka om att jag pustade ut! ;) Trodde att rundan skulle vara åtminstone ett par km kortare än gårdagens med det skiljde bara knappt en km. Totalt 12,1 km denna morgon.

Fick detta kort av husse igår. Leonel var rätt tröttis efter den hetsjakten på morgonjoggen. ;)
 
I eftermiddag så är det åter dags för prehab för benen. Hoppas inte vaden stör mina vanliga övningar. Vanligtvis så kör jag ju enbenståhävningar i samband med prehaben för foten 3 dagar i veckan men idag vilar jag från detta. Vill att vaden ska bli bra igen!

Hoppas ni får en fin onsdag!

Kram C

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar