- Confessions of a trainaholic

- Confessions of a trainaholic

måndag 13 januari 2014

Helgen, regnet och kylan

Gomorron allihopa!

Fröken negativ till vintern tycker minsann att det är lite mysigt nu ändå. Det ligger lite snö men inte för mycket och det är inte halt. :)

Helgen har varit riktigt bra och jag har som vanligt ägnat mycket tid åt träning. I lördags började jag och Leon med 8 km morgonjogg tillsammans i regn och rusk. Efter frukost och vila så var det dags för veckans långpass för min del. Det regnade fortfarande ute och var nollgradigt så jag tog på mig ullunderställ (ull värmer fortfarande trots att det blir blött till skillnad från alla andra material) och gav mig iväg. Det blåste mindre än det gjort de senaste helgerna så regnat störde mig inte så mycket trots att jag var dyngsur efter 5 minuter. Det hällregnade första timmen jag var ute men jag pinnade på och var glad i hågen som vanligt. Efter första timmen så avtog regnet något men då kom istället motvinden. Inte för att den var rejäl men när man är genomblöt så blir det fasligt kallt kan jag lova. Det blev en del lidande där på slutet och alla mina par torra vantar var slut så fingrarna kunde jag inte ens röra. Sprang som en idiot sista km för att göra lidandet kort och längtade verkligen hem till värmen och ur de blöta kläderna. Väl hemma hade jag sprungit 23,5 km och fick ett varmt välkomnande av min bästa vän. :)


Hann inte ens komma in i duschen innan regnet övergick till snöande. ;) Spenderade säkert en timme i duschen, hade varit perfekt att bada efter detta äventyr men var så kall så jag inte kunde vänta på att fylla upp vårt stora badkar. Efter lunch så blev det lite soffhäng innan jag och Peter lagade en massa mat inför veckan. Kvällen avslutades sedan med grillning i kylan. Leon var så glad över snön som kom! :)


I söndags låg det en del snö på marken och var 5 minusgrader så det blev att ta på sig en massa kläder innan  jag och Leon gav oss ut på vår morgonjogg. Leon var så pigga och glad över kylan och snön så det blev en extra lång runda med honom på 8 km även denna dag. Efter jag lämnat av honom sprang jag ytterligare 6 km ensam, totalt 14 km. Vaderna var trötta denna morgon efter det ofrivilliga progressiva långpasset dagen innan så tog det lugnt hela vägen. Mysigt att springa ute i snön och det var inte halt så jag slapp dubbar. #win

Efter löpningen så blev det städning, tvätt och frukost innan det var dags för veckans benpass tillsammans med Peter. Passet gick riktigt bra och jag ökade en del i vikter. :) Övningarna vi körde var:

Ben & rumpa
Djupa knäböj 5 set
V-squat 4 set (se bild)
Omvänd hacklift 4 set
Liggande legcurl 4 set
Sidoutfall i Smith 4 set
Gående utfall med hantlar till failure 4 set


Imorse var det nästan 15 minus när jag och lillen gav oss ut på vår morgonprommis. Det kändes inte så kallt som jag trodde (eller så berodde det på alla lager kläder jag tagit på mig ;)) och var riktigt mysigt. Leon frös inte minsann, han mår som bäst när det är kallt ute. <3

I eftermiddag väntar ett pass axlar och biceps med Peter. Ha en fin dag allihopa! :)

Kram C

2 kommentarer:

  1. Bor i Luleå, men är ändå grymt imponerad över att du håller igång utomhuslöpningen. Det är så bekvämt med bandet...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hamsterbandet är döden för mig, haha! Jag är imponerad av att du pallar att springa på det istället. ;)

      Radera