- Confessions of a trainaholic

- Confessions of a trainaholic

onsdag 15 januari 2014

Stark i bröllat!? :D

Gomorron allihopa!

Igår diskuterade jag och Peter Leons överskott på energi nu när vintern och kylan har kommit, att han är hur stark som helst och aldrig tröttnar. Han vill inte heller stanna och kissa hela tiden som han vanligtvis (okastrerad hanhund ni vet) utan har ett enormt framåtdriv hela tiden och stannar endast oftast till så kort stund så jag inte behöver stanna och vänta på honom. Han till och med skiter ovanligt snabbt för att få springa vidare. :) Nu är det helt underbart att springa tillsammans (annars kan jag ibland bli lite trött på honom med alla kissepauser ;)) och vi har verkligen hur kul som helst. Våra bästa morgonjoggar är helt klart på vintern även om de är betydligt jobbigare för en annan som föredrar barmark. ;)

Leon har alltid varit som starkast på vintern och han har jobbigt med värmen på sommaren (får stanna och ta badpauser flera ggr när vi springa på sommarmornarna) . Trivs som bäst i minusgrader och gärna uppåt minus 15 samt hatar täcke (blir för varm oftast). Vi kom fram till att Leon måste vara en husky i en labbekropp. ;)


Imorse var inget undantag. Han stod och trampade redo att sticka ut medan jag klädde på mig och jag hann knappt ut genom dörren innan han satte iväg. :) Benen var trötta idag så troligtvis var gårdagens pass jobbigare än jag tyckte då. ;) Hade IceBugen på och de är inte alls lika bra som mina andra favvoskor. Känns som markkontakten är dålig fast de är halkfria. Måste dock vänja mig för om vintern håller i sig kommer det bli många pass där jag inte har valmöjligheter gällande skor..

Nere i samhället nedanför mig så hade de inte plogat gångvägarna sedan igår morse (började precis när jag avslutade mitt löppass) så det var rejält moddigt och tungsprunget. Leon var dock pigg som vanligt och det blev 8 km tillsammans denna morgon. Avslutade med ytterligare 4,5 km ensam, totalt 13,5 km.


Gympasset igår gick över all förväntan och jag var starkare i bröstet än jag brukar, riktigt kul! Övningarna vi körde var:

Bröst
Lutande bröstpress 4 set
Flyes i maskin 4 set
Bänkpress 4 set
Bröstpress 1 avslutade set

Triceps
Sittande press med rep 4 set
Press med rep över huvudet 4 set
Push downs med vinklad stång i cc 4 set

Mage
Mördarbänken superset raka och sneda (maxreps) 4 set
Mördarbänken raka med tung viktskiva 6 set

I eftermiddag har jag välförtjänt vila och ska bara ligga på sofflocket och ladda energi inför torsdagen. Hoppas ni får en fin dag allesammans! :)

Kram C

3 kommentarer:

 1. Svar
  1. Ja, det är från förra vintern. Denna har vi inte så där mycket snö (än) eller sol för den delen. ;) Tack! :)

   Radera
  2. Ok, vi har kallt nu, -22 idag, så det vill till att springa ute, men jag har mask så det är bara motivationen som behövs, det vore ju bra för min hund Bruno också!

   Radera