- Confessions of a trainaholic

- Confessions of a trainaholic

torsdag 3 januari 2013

Jobbar du som bagare??

Gomorron!

Styrkepasset igår gick över förväntan! Jag var rätt trött när jag körde hem men sen blev jag pigg igen så fort jag kom in på gymet. :) Blev ett tufft och tungt pass rygg, biceps och mage. Övningarna jag körde igår var:

Rygg
Breda latsdrag 6 set
Rodd i TRX 4 set
Plankrodd 4 set
Ryggresningar 4 set
Kettlebellswing 4 set

Biceps
Bicepscurl i TRX 4 set
Bicepscurl i cc 4 set

Mage
Magmaskin 4 set (tuuungt)

Bildserie rodd i TRX. Dålig kvalité, skyller på fotografen (läs:Peter). ;)
Här kör jag på ganska lätt nivå (alltså inte jättemycket lutning i kroppen). För att justera detta så lägger man sig bara närmre golvet och det blir genast tyngre. Jag brukar som här börja med en lättare lutning för att sedan öka den för varje set. Det är viktigt att hålla spänningen i bålen hela rörelsen (TRX är även bålträning och det gäller alla övningar). För att göra detta lättare (än på bilderna) kan man ha brett mellan fötterna samt sätta ner hela fotsulan i marken.

Jag hade ökat styrkan i latsdragen rejält och tog högsta vikterna på över ett år. Kändes riktigt kul! Troligen alla mina pull ups som gett resultat. :) Jag körde som vanligt mycket superset för att pressa ur musklerna till max. :)

Imorse var jag åter igen ganska pigg när klockan ringde. Stel i knät som vanligt efter en natts sömn men vaden kändes mindre stel än dagen innan. Bytte om och gav mig ut på en morgonjogg med Leon. Det märktes att både jag och Leon var ganska orkeslösa.. Det var rätt tungt och det tog ett par km av stelhet och ömhet i knät innan jag blev varm och smärtorna försvann. Men bara det att de försvann kändes kanon för de gör de ju aldrig helt när jag går.. :( Läste lite om knätskador vid våld mot knäskålen igår. Kan vara en spricka eller farktur på knäskålen. Eftersom den i så fall är lodrät (eftersom dörrkramen är det) så läker det sig självt men det kan ta ett halvår. Smärtorna kunde då vara konstanta utan bättring tydligen.. Så jag kan känna av detta länge i så fall.. Jag hoppas dock det inte är så illa!

Totalt blev morgonjoggen 11,21 km och snittempo 5:51 min/km. Jobbigt denna morgon. Tror det är lite för tidigt att ge sig ut att springa innan fyra på morgonen egentligen. ;) Jag har ju tidigare fått frågan om jag är bagare när jag berättar att jag går upp innan halv fyra på mornarna. Ha ha! ;) Har haft funderingar på att jobba extra som tidningsutlämnare (vi är ju ute samtidigt varje morgon) men jag tror Leon tycker det är rätt trist. ;)

I eftermiddag så ska jag (äntligen) få gå på ett pass Cirkelfys igen. Det är ett extrainsatt pass med bästa ledaren så det ser jag fram emot. Som vanligt är det all in med högt tempo för min del, måste ju få upp flåset. Utfall har jag haft problem att göra med knät nu men vi får väl se om det fungerar i eftermiddag, annars får jag väl hitta på något annat.

Ha en fin torsdag! :)

Kram C

2 kommentarer:

  1. Önskar att jag vore lika morgonpigg. Sprang alltid på morgonen för några år sedan, men nu är jag precis sänkt på morgonen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. De är en vanesak (till viss del iaf). Jag var inte så morgonpigg förr så du kan nog bli det igen. :) Sen så vaknar jag ju inte direkt frivilligt så tidigt som jag gör nu men om det ska fungerar i vardagen så har jag inte så mycket val. :(

      Radera