- Confessions of a trainaholic

- Confessions of a trainaholic

fredag 4 januari 2013

Vad är en komplimang?

Gomorron allihopa! :)

Cirkelfysen igår gick väl sådär.. Jag hittade ett knäskydd där hemma igår strax innan jag skulle gå. Aha, tänkte jag och provade det.Tyckte att det direkt kändes bättre i knät och var duktigt nöjd med mig själv när jag traskade till gymet.

Tyvärr så visade det sig under uppvärmningen att det inte var den bästa ideén. Att höja knäna eller göra knäböj som vi bland annat gjorde då fick skyddet att trycka mot knät och det gjorde ont (och då menar jag ont). Stod ut ett litet tag men sen var jag tvungen att kränga av mig skiten direkt på plats. Efteråt så var knät ömt och allt gjorde mer eller mindre ont. Som jag sagt så är det inte alla övningar eller belastningen i sig som gör ont utan när knät kommer i ett visst läge (t ex så gör det ju ont när jag går och värst är det att gå upp och nedför trappor) och det vet man inte riktigt när det inträffar. T ex så kunde jag inte göra utfall men knäböj går bra, jag kunde inte rulla runt och göra en crunch för det gjorde sjukt ont men jag kunde hoppa på ett ben. Mycket konstigt. Hur som haver så fick jag modifiera de övningar som gjorde ont så gott det gick och försökte ändå träna det som var tanken genom att t ex köra knäböj (högreps) istället för utfall osv. I slutet av passet så gjorde det inte så ont längre men när jag kom hem så blev det värre.. Kunde inte ens snurra runt i sängen utan att det värkte. Nu snackar vi mer smärta än någonsin tidigare (om man inte räknar själva smällen). Jag blev tvungen att ta en värktablett för att ens kunna sova, jäkla knäskydd!! :(

Bra idé trodde jag..

Imorse när jag vaknade så kändes dock knät bättre igen!? Visst gjorde det ont att gå nedför trapporna men för första gången sedan olyckan så kunde jag gå utan att det gjorde ont! Ibland kändes det lite men aldrig någon smärta. Glad i hågen så knallade jag så fötterna glödde, så underbart att kunna gå utan att det gjorde ont! Väl hemma igen så gjorde det lite ont uppför trapporna men inte alls som förrut. :) Jag förstår verkligen ingenting, funderar på om jag körde någon egen stötvågsbehandling igår med det där knäskyddet som boostade upp läkprocessen eller något!? Oavsett så är jag glad och hoppas nu att det hela är på bättringsvägen. Jag ska inte ropa hej än för man vet ju aldrig, de där knät är lömskt. :/

Jag har funderat lite över det där med komplimanger och vad som ska tas som en komplimang eller inte.. Jag får t ex höra på gymet (byggargymet) att jag är så smal, hård och liten. Menar de då att jag är tanig och mager? I jämförelse med dem så är det klart jag inte är något muskelberg direkt men jag ser mig knappast som liten eller tanig!? Jag är nog grövre än de flesta tjejer skulle jag tro.

Min sambo brukar säga att jag snart är större än honom, detta är precis tvärtom. Är det en komplimang? Jag vill ju inte se ut som en man liksom. Samtidigt brukar han säga att jag är hård i kroppen och det är också lite svårt att tolka. Jag vill visserligen vara hård men menar han det som positivt eller negativt? Eftersom jag själv tycker det är positivt så har jag inte frågat (lika bra kankse). Vad jag menar med de här två exemplen är att det är svårt att veta hur man ska ta kommentarer som inte är uppenbart positiva som du är snygg eller vilken snygg kropp du har (som jag mer sällan får höra).

Taning eller grov?

Igår på Cirkelfysen fick jag dock en garanterad komplimang (i mina ögon) när en kvinna kom fram och sa att jag var vältränad. Efter passet så kom hon fram igen och sa att jag hade så snygg kropp och att hon inte kunnat sluta titta på den under passet. Då är jag helt säker på att hon inte menade ur ett attraktionsperspektiv utan mer att hon tyckte den var fin. Detta gjorde mig väldigt glad! :)

Sista dagen på jobbet för denna vecka och i eftermiddag väntar vila och storhandling. Ska bli skönt att få helg igen nu, finns inget bättre än att börja med en kortvecka efter en ledighet. :) Hoppas ni får en fin fredag! :)

Kram C

6 kommentarer:

 1. Haha... :)
  Visst, det kan vara knepigt ibland när man blir och fundera efteråt vad någon egentligen menade med en kommentar eller ett påstående. Ganska ofta kan man ju tolka ett påstående på olika sätt, och så beror det ju på vem som säger vad till vem, situationen, och så vidare. För att inte tala om någonting i textform när tonläge och sånt inte är med.

  Utan att känna till situationen så skulle jag gissa på att kommentarer i träningssammanhang för det mesta är menade som positiva, om dom låter positiva. Av bilderna att döma kan jag inte tro att någon anser att du är tanig. Din sambos kommentarer tänker jag däremot inte spekulera i. ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Javiist är det svårt! Och som du säger extra svårt i text. jag brukar alltid försöka (så gott jag kan) vara tydlig med om jag skojar eller inte genom att använda ;) flitigt. Skulle jag inte göra det så blir det genast mycket svårare.

   Vi får hoppas de är positiva och vad peter menar vill inte jag heller fundera något lämngre på. Ha ha! ;)

   Radera
 2. VIlken arm! Snyggt Camilla!

  SvaraRadera
 3. Och jäkla knä :-(
  Ta d lugnt så du läker! Du har bara ett par knän!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, hur lyckas jag göra det så illa är frågan? Grejen är att det inte känns i alla lägen och om det nu är en spricka så kommer jag känna av det på samma sätt i ett halvår. eftersom det inte är någon överantsrängningsskada eller det gör ont belasta så kör jag som vanligt men undviker det som gör ont ( t ex knäböj). Svårare med att gå i trappor för det måste jag ju. Trist eftersom det gör ondast. :(

   Radera