- Confessions of a trainaholic

- Confessions of a trainaholic

tisdag 29 januari 2013

T.r.ä.n.i.n.g.s.v.ä.r.k.

Gomorron!

Jag tror jag råkat ut för den värsta träningsvärken någonsin i mina stackars ben! Det blev bara värre igår under dagen och igår eftermiddag kunde jag knappt gå. Varenda liten muskel i benen är drabbad och insida lår är nog värst (där fick jag för att jag körde dem extra innan Cirkelfysen i lördags ;)). Eftersom jag var en kandidat för att få en rullator igår eftermiddag så bestämde jag mig för att vila under eftermiddagen (ibland är jag smart ;)). Det kan jag säga så här i efterhand troligtvis var ett bra val då jag även idag har sjukt ont i ben och rumpa.

 

Vaknade pigg och glad imorse och trälade mig ur sängen för att ta på mig och ge mig ut med Lilleman. Gjorde väldigt ont i början med sedan släppte det mesta när jag blev varm (dock inte insida lår).

I eftermiddag så har jag tänkt att träna lite igen. Tanken var från början ett tema pass TMI men jag har svårt att tro att benen klarar ens lite mer belastning i dagsläget och det brukar va en hel del benövningar på de passen. Bästa vore nog att gå till gymet och köra bröst, axlar och triceps istället- garanterat utan benbelastning. Jag ska se hur träningsvärken utvecklar sig under dagen samt vad Peter säger om det hela, roligare att träna tillsammans.

Hoppas ni får en fin tisdag! :)

Kram C

6 kommentarer:

  1. Ja jösses vad ont träningsvärk kan göra!!1

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja fy! Känns som något är trasigt och inte på ett bra "uppbyggande trasigt sätt" utan bara hel-fel! :S

      Radera
    2. Är du säker på att infektionen lämnat din kropp?

      Statusupdate på plankan: supersetar att lyfta handen och lyfter nu handen 7 ggr på varje sida, och tre set då, övningen jag gör under "vilan" är annan muskelgrupp. Ska man försöka behålla höfterna paralella?

      Radera
    3. Ja, lämnat har den gjort men den bröt ner kroppen ganska rejält så det känns lite som att börja om igen. :(

      Jättebra jobbat!Försök håll dem så paralella som det går, helst ska de inte röra sig utan vara still i utgångsläget hela rörelsen. Nu kanske det är dags att börja med att ta dig själv på höften? Lite svårare men jag tror du klarar det fint!:)

      Radera
  2. Normal träningsvärk är skönt att ha ibland, men om det går till överdrift så är det nog inte roligt.

    Jag hade en gång träningsvärk i armarna, framförallt biceps, som ännu tredje dagen blev värre! Fjärde dagen hade den ännu inte lättat, och jag blev aningen orolig. Men sedan fick jag höra att båda mina träningskumpaner också hade precis samma upplevelser. Då gick oron över, och femte dagen blev det bättre. :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det är liksom inte träningsvärk när det blir sådär illa utan mer som någon muskelinflammtion tror jag. Normal träningsvärk brukar lägga sig efter tre dagar så dina fem var säkert någon inflammtion. Steget värre än träningsvärk kan man väl säga, haha. ;) Jag hatar att få detta och särskilt i benen men får det lätt när jag fuskat med benträningen ett tag eller som nu när jag varit sjuk. :(

      Radera