- Confessions of a trainaholic

- Confessions of a trainaholic

tisdag 8 januari 2013

Mera måndagslöpning och prehab :)

Gomorron!

Jo, det blev ett litet löppass till sen igår eftermiddag. Jag satt och funderade på jobbet vad jag ville träna på eftermiddagen och kom fram till att jag behövde köra lite prehab-träning för benen. Bara det kändes lite halvtrist så en liten löprunda innan som uppvärmning verkade inte mer än rätt. ;) Jag frågade min sambo om han ville springa en liten sväng och det ville han. :) Jag rekade en isfri runda till oss (som jag trodde var ca 4 km) och vi gav oss iväg. Jag valde att springa i mina gamla Kinvara. Inte sprungit i dem sedan innan skadan (eftersom de inte ger något stöd alls åt foten) och det var en sån underbar känsla. Blev helt överlycklig redan från första steget, som jag saknat dem! :) Det blev ett skönt pass som gick lite fortare än vad jag trodde eftersom Peter fick bestämma tempot och han var extra stark denna dag. :) Kul eftersom det var så länge sedan han sprang nu. :) Jag roade mig med att springa och lyssna på mina och Peters steg under passet (hade ingen musik och Peter är inte så pratglad när han springer ;)). Jag tog dubbelt så många steg som honom (här sparar vi ljumsken) och de lät knappt men lite tass, tass, tass, medan hans lät (mer som en Ardenner) kalfs, klafs, klafs. ;) Rundan var visst lite längre än jag trodde och slutade på 5,2 km. Vi hade då sprungit i ett ganska jämt tempo på 5:20 min/km (endast första km som gick något långsammare) och snittempot för hela rundan blev 5:21 min/km. Jag kände av ljumsken lite på slutet med det var inte så farligt. :) Totalt sprang jag 17,81 km igår, fördelat på 3 pass kan man väl säga. Ett med Leon, ett själv och sedan ett med Peter. :)

Tummen upp för reflexväst i mörkret. Syns man så finns man, glöm inte det! :)

Efter löpnngen så var det dags för det där prehab-passet. Peter slängde in handduken direkt men jag körde som jag bestämt. Kunde inte köra alla övningar för knät men körde det jag kunde och efteråt ägande jag extra tid åt att stretcha ordentligt. Jag ska försöka få till prehaben oftare i fortsättningen. Kör ju mycket ben på passen men de här prehabövningarna är viktiga också.

Imorse var jag ganska pigg när det var dags för dagens morgonprommis med Lilleman. Blev de vanliga 11,5 km (som fortfarande knallas med dubb eftersom det är isgata flera sträckor på rundan) och benen var pigga. :) I eftermiddag så är det dags för gymet igen och ett pass axlar, bröst och triceps. Hoppas ni får en fin dag! :)

Kramar C


2 kommentarer:

 1. Det är imponerande vilken motivation du har till träningen! 3 rundor på en dag var inte illa.

  Haha, jag kan verkligen inte prata när jag springer heller! Då dööör jag av andnöd!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! :) Två utav dem var ju dock direkt efter varandra så amn skulle kunna se dem som en lite längre. ;)

   Det kan inte jag heller om jag springer fort men det är ju inte meningen att vi ska göra det när vi springer tillsammans. Peter säger att det är lagom tempo när jag frågar honom men eftersom han inte kan prata så tror jag nog att det är lite för fort för honom (för en socialitetsrunda). Kanske ska börja ta med mig musik när jag springer med honom, jag vet ju hur det är vid det här laget. Jag pratar med får typ inga svar, haha! ;)

   Radera