- Confessions of a trainaholic

- Confessions of a trainaholic

måndag 28 januari 2013

Käpprätt in i väggen!

Gomorron!

I fredags kväll så kände jag mig ganska pigg och bestämde mig för att springa långpass med två tjejer från klubben på lördags morgonen. Trodde kroppen skulle fixa det utan problem men det fick jag äta upp..

Redan från första steget så kände jag att kroppen inte var sitt vanliga jag och det var tungt och gick långsammare än vanligt. Hade ju bestämt att möta upp de andra vid nio så det var bara att springa dit. Väl där tog vi en fin runda i eklandskapet. Det var tungt för mig hela vägen. Vi sprang inte alls fort men jag hade svårt att andas och det kändes som att inte benen fick det syre de skulle. Som om inte detta räckte så hade jag tagit på mig fyra lager både på ben och överkropp vilket var på tok för mycket. :( När vi lämnade varandra där vi möttes så hade jag totalt sprungit 16 km och var helt slut. Då hade jag ca 4 hem.. Jag kämpade så gott jag kunde men gick käpprätt in i väggen när jag hade 3 km kvar. Jag var så slut så jag trodde inte jag skulle ta mig hem överhuvudtaget. Vet inte hur jag lyckades men jag tog mig ändå hem till slut. Totalt 20,14 km och snittempo 5:48 min/km, mer död än någonsin tidigare.. Väl vid porten så såg jag stjärnor och fick släpa mig upp för trappen in i lägenheten. Fick i mig lite vätska och hoppade sedan frusen in i duschen. Det var sjukt jobbigt att duscha och tvätta håret, höll på att svimma flera gånger. Efter tvingade jag i mig lite mat trots att jag inte alls var hungrig men visste att det behövdes om jag skulle återhämta mig. Huvudvärken var total så jag drack även så mycket jag kunde innan jag lade mig ner. Låg i sängen flera timmar innan jag lyckades röra på mig igen. #Fail

Jag ägnade resterande del av dagen åt att röra mig så lite som möjligt och när jag vaknade på söndagen så hade jag träningsvärk i benen. Efter att ha sprungit, vet inte när jag fick det senast. Sjukt så denna influensa brytit ner min stackars kropp. :( Blev ändå vanliga morgonrundan med lillen och träningsvärken kändes lite bättre när jag rört på mig en stund.

På eftermiddagen så gick jag till gymet och körde lite insida- och utsida ben innan det var dags för Cirkelfysen. Man kan väl säga att de hade hottat upp söndagspasset rejält. Det var mycket jobbigare än förra året, som en intensivt tungt crossfit. Me like! :) Kvällen avrundades sedan med pizza och filmmys med mina grabbar. Jag kan lova att jag var tröttare än någonsin efter denna träningshelg med flunsanedbryten kropp, nu kan det bara bli bättre!



Imorse så var jag sjukt trött i kropp och knopp när jag vaknade. Träningsvärken i benen var ännu värre men envis som jag är så gav jag mig ändå ut på en morgonjogg med Leon (bara för att jag bestämt det). Det hade blåst och snöat under natten så det var inte lätt att ta sig fram för ett stuk-offer som jag denna morgon. Oplogat så såg inte underlaget som var sjukt ojämt och moddigt. Som om inte detta räckte så var det  drivor överallt också. Tog det dock väldigt lugnt för att ha koll vart jag satte fötterna och det gick bra! Totalt 11,5 km och snittempo 5:55 min/km denna morgon.

I eftermiddag vet jag inte vad som händer än, antingen vila eller gymet. Det bestämmer jag senare. Ha en fin måndag allihopa! :)

Kram C

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar