- Confessions of a trainaholic

- Confessions of a trainaholic

torsdag 25 juli 2013

Recept Proteinglass

Här kommer receptet på min smarriga proteinglass! :) Det är till två måttliga glassätare och till 1 som älskar glass som jag. ;)

Supergod Proteinglass

2 dl lättkvarg
2 äggvitor
2 skopor protein (jag använde Scitecs Protein Delite Jordgubb/Vit choklad)
1/2 dl mjölk (valfri fetthalt, jag använde lätt)
Stevia sötningspulver (valfritt)


Mixa kvarg, mjölk och eventuell sötning med stavmixer. Här kan du även mixa i t ex jordgubbar (el andra bär beroende på val av proteinpulversmak). Rör ner proteinpulvret med sked tills de blir en slät smet. Smaka av. Är det inte tillräckligt sött så kan du har tillsätta lite extra sötning om du vill. Ställ in smeten i kylen tills den blir riktigt kall.

Häll ner i glassmaskin och låt den jobba till önskad konsistens. Om du inte har någon glassmaskin så går det säkert bra också. Det tar dock längre tid och du behöver ta ut röran och röra om en gång var 30:e minut då tills önskad konsistens är uppnådd.

Min glass var i glassmaskinen lite för kort tid. Detta då jag råkade stänga av den ett tag mitt i så det frös till i botten så veven inte kunde jobba mer. Detta misstag gör jag inte om. ;)

ÄT & NJUT!!! :)

4 kommentarer:

  1. Verkar skit gott. Blir att åka och köpa kvarg idag :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den är jättegod! Hoppas du gillade den! :)

      Radera
  2. Jag älskar Ben & Jerrys och hederlig GB glass

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo, det gör ju jag med! Tyvärr är det inget kroppen mår så bra av att äta jämt. ;) Men om man vill njuta till vardags så är detta ett kanonalternativ! :)

      Radera