- Confessions of a trainaholic

- Confessions of a trainaholic

lördag 15 februari 2014

I'm a marathoner!!

Jajamensan! Idag fixade jag min allra första mara! :)


Började tidigt imorse med 5 km med Leon innan jag sprang mot stan. Väl där fortsatte jag en runda som jag ofta brukade springa förr och som jag saknat sen vi flyttade ut på landet. Efter 15 km började jag att dricka lite egengjord energidryck på BCAA och maltodextrin. Jag hann få i mig ca 30 gram kolisar (skulle fått i mig det dubbla men hann liksom inte eller kände att jag behövde heller) innan jag kom till fiket där jag och Peter hade bestämt frukostdejt. Väl där hade jag sprungit 28 km men det kändes inte alls efter den bra laddningen med energidryck. Nåväl, de första 22 km var lite tunga på grund av rejäl kall motvind, men benen var pigga hela vägen. :)


Jag åt en liten räksmörgås och drack lite juice innan jag fortsatte hemåt (total rasttid max 20 min). Väl i samhället nedanför mig insåg jag att det skulle bli 4 mil hem och då tog jag en extra runda där för att få ihop en mara. :)


Jag hade pigga ben utan känningar fram tills de sista kilometrarna då framsida lår började bli lite trötta men inte alls jobbigt. Tog det jättelugnt hela vägen dock och lät inte benen bestämma (som är lätt hänt när man är pigg). :)


Intressant att se hur bra min kropp svarar på kolisar och energi. Jag hade samma ansträngning hela vägen men tempot ökade med 15 sek/km när jag började med maltodextrinet (15 km) och sedan ökade det med ytterligare 15-20 sek/km efter frukosten. Då hade jag väldigt låg ansträngningsgrad (mycket lägre än jag benen ville) hela vägen. För att jag fick i mig bra energi under passet så var jag mindre sliten efteråt än jag brukar vara efter ett vanligt pass på 21-25 km innan frukost och tror nog jag kunnat fixat 1 mil till med fortsatt energitillskott. Detta pass gjorde jag med enbart 1 dos BCAA, 30 gram kolisar, en liten räkmacka med juice till totalt. Vätskemässigt fick jag i mig ca 0,75 liter totalt och kände inte att jag behövde mer törstmässigt och ville inte riskera att vätskan skumpade runt i magen i onödan.


Ett stort tack till Henrik Rundgren som var snäll och hjälpte mig med upplägget på detta pass. Det visade sig vara hur bra som helst för mig!! :)


Nu ska den här lyckliga tjejen vila benen lite. Bjuder på en bild från direkt efter avslutat pass! :) Ikväll väntar middag ute och bio med Peter för min del. Ha en fin lördag allihopa! :)


Kram C 

2 kommentarer: