- Confessions of a trainaholic

- Confessions of a trainaholic

onsdag 19 oktober 2011

Minska fettdepåerna

Har en fråga angående träning, vad ät det bästa man kan göra för att träna bort/minska sina höften (kärlekshandtag), rygg fettet och låren?

Tyvärr så kan man inte punktförbränna fett, om så var fallet så skulle jag träna mage varje dag. ;) För att minska fettdepåerna så behöver man minska sin fettprocent i stort. Tyvärr så har vi tjejer alltid problemområden där fettet envist sitter kvar längre än på andra ställen men om den totala fettprocenten minskar så minskar även dessa depåer. :)

När jag började att träna så var det främst för att jag ville gå ner i vikt och då trodde jag att konditionsträning var det bästa för att uppnå detta. Så var inte fallet utan det var först när jag kombinerade konditionsträningen med styrekträningen som min fettprocent sjönk. Mitt tips är alltås att köra både kondition och styrka, gärna uppdelat på två pass under dagen då alla träning även ökar din förbränning flera timmar efter du tränat vilket då ger en högre fettförbränning under hela dagen. Jag brukar ju köra kondition på morgonen och sedan styrka på eftermiddagen. Detta då jag vill öka i muskelmassa och för detta så krävs att kroppen är laddad med ordentligt med energi och så är ju inte fallet när man sovit (och inte ätit) på flera timmar under natten.

Om man vill sänka sin fettprocent så är det även viktigt att tänka på vad man stoppar i sig. Det gällar att ligga på ett kaloriunderskott för att gå ner i vikt. Kalorier in - kalorier ut med andra ord. Det kan vara svårt och jobbigt att hålla på och väga sin mat och räkna kalorier och detta är inget jag själv gör utan försöker tänka logiskt. Hur mycket fett är det i det här livsmedlet? Hur mycket protein och hur mycket kolhydrater? Sedan försöker jag äta så mycket protein jag kan under dagen för detta är BÅDE bra för fettförbränningen och muskeluppbygganden, sedan mättar det bra också. Jag äter kolhydrater men långsamma och äter dessa fram till innan träningen, sedan försöker jag att äta mindre av dessa under kvällen. Fettet håller jag alltid lågt för att detta ger ju mer kalorier per gram än protein och kolhydrater och då självklart ger ett högre totalt kaloriintag. Sen måste man även äta fett men det kan vara bra att förtsöka hålla sig till omättade fetter då dessa är bra för oss och även hjälper kroppen att använda fett som bränsle vilket vi vill om vi vill gå ner i vikt.

Nu vet inte jag hur mycket du tränar idag eller hur din träning ser ut men jag skulle rekomendera dig att försöka träna någon kondition på morgonen i form av powerwalks och/eller löpning (minst 30 min) 5-7 dagar i veckan och sedan köra någon styrekträning på eftermiddagen/kvällen 3-4 dagar i veckan (beroende på ditt mål med din träning).

I kostväg så skulle jag rekomendera att dra ner på kolhydraterna under kvällen och sedan äta bra sådana under dagen, öka proteinintaget och dra ner på fettet (byt ut mättat mot omättat). Sedan kan man nästan alltid dra ner lite på portionerna för vi människor har en tendens att äta lite mer än vi behöver. ;) Ät tills du är mätt och inte för mätt. Ät långsamt och känn efter hur mätt du är hela tiden och sluta när du tror att det räcker. Skulle du snabbt bli hungrig igen så kan du alltid äta ytterligare något lite senare. Det är bra att aldrig gå mer än fyra (helst tre) timmar mellan målen så lägg in mellanmål om du inte äter dessa idag.


Hoppas jag lyckats att besvara din fråga, hör av dig igen annars! Om ni har frågor om något så lovar jag att försöka svara på dessa, bara att kommentera och fråga på! :)

Kramar C

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar