- Confessions of a trainaholic

- Confessions of a trainaholic

onsdag 30 maj 2012

Oplanerad benmassage

Gomorron!

Igår så fick jag tipset av min klubb-kompis om benmassage för att mjuka upp mina slitna ben lite. Han hade en kompis som var massör och kunde ta mig redan igår eftermiddag. :) Så efter jobbet igår åkte jag och fick massage i 45 min. :) Det var både skönt och gjorde grymt ont bitvis. Värst var vaderna såklart. De var tydligen som två knutor, extremt spända över hela muskelytan och svullna.. Var väl inte direkt någon överraskning för mig då jag inte missat att de är som fiolsträngar direkt. ;) Hon kämpade på ordentligt med dem och det var verkligen ingen behaglig upplevelse. ;) Baksida lår var helt ok och jag hade inga problem där, framsida lår var också ganska bra förutom som en led på yttersidan som gick ner i vaden på varje sida. Det var även i den leden (eller vad man ska kalla det) som det gjorde ondast när hon masserade vaderna.. Så måste försöka komma åt och stretcha mer på utsidan helt enkelt. :)


Vi ska fortsätta och jobba på benen på måndag eftermiddag då vi inte hann klart idag. Hon ville inte heller köra alltför mycket så jag skulle kunna springa på torsdagen.. Efter massagen hade jag sjukt ont på utsidan av vaderna, var knappt så jag kunde gå. Massören sa åt mig att stretcha ordentligt när jag kom hem så det gjorde jag. Imorse när jag vaknade så var smärtan  i utsidan av vaderna borta men de känns väldigt trötta.. Likaså resterande del av benen. Förväntar mig att det kommer att börja ömma lite varstans i benen under dagen men hoppas det gått över tills imorgon kväll. Om jag har tur så kommer till och med massagen hjälpa mig då. :)

Blev 5 km morgonprommis med Lilleman imorse som planerat. Gick fort för att bli varm i benen och stretchade sedan ordentligt efteråt. Var som sagt lite trött i benen men hoppas de piggare på sig tills imorgon och det bara är på grund av massagen. :)

I eftermiddag ska jag hämta ut alla i mitt lags nummerlappar till loppet så jag kan ta med dem till jobbet imorgon. Annars så ska jag bara vila och ladda för imorgon. :)

Kramar C

2 kommentarer:

  1. Massage skulle jag också behöva ta, gör det alldeles för sällan.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det är nog bra när man tränar mycket. Jag hade aldrig fått ben-massage tidigare men det var ju välbehövligt. Men vet inte vart man har ont innan säger jag bara! ;)

      Radera