- Confessions of a trainaholic

- Confessions of a trainaholic

måndag 7 maj 2012

Ömmande leder..

Gomorron allihopa!

Kände mig lite piggare i kroppen när jag vaknade igår morse och gav mig ut på morgonprommisen med Lilleman som vanligt. Under promenaden så kände jag dock av att lederna var väldigt ömma även om de kndes bra mycket bättre än kvällen innan då jag knappt kunde gå.. Bestämde mig för att ta vilodag resten av dagen, vill ju inte slita ut mig i förtid.

Imorse hade jag dock bestämt mig för att ta en morgonjogg igen. Började med 4 km morgonprommis med Lilleman innan jag bytte om och gav mig ut. Lederna var ömma idag med, särskilt runt knäna.. Kände även om ljumskarna lite så jag antar att kroppen fortfarande är ganska sliten. Är väldigt glad över att jag vilade igår ska jag säga för jag vet att jag inte ger mig när jag väl gett mig ut.. Och undrar hur det känts idag då.. I vilket fall så var det inte jättefarligt och eftersom jag bara joggade så tror jag varken det gjorde bu eller bä. Tog det vackert hela rundan som slutade på 8,66 km.

Förra veckan blev en ganska lugn vecka för min del med få och ganska tuffa löppass men annars ingen tyngre styrketräning. Denna vecka kör jag som vanligt igen och hoppas att lederna är på g igen för en runda på onsdag morgon. Tills dess ska de få vila från löpningen. :) I eftermiddag är det alltså dags för ben på gymet igen. Blir inte så många benpass nu i maj eftersom löptävlingarna duggar tätt men varannan vecka ska jag kunna köra i vilket fall. :)


Hoppas ni får en fin måndag! :)

Kram C

2 kommentarer:

  1. På vilket sätt är två långpass (varav ett maxat och tävling) samt ett intervallpass och en massa annat en lugn vecka? Det är väl knappast lugnt ens med dina mått. Och ont i lederna säger väl nåt om huruvida det var lugnt kanske.... Ta hand om dig.

    SvaraRadera
  2. Ja menade inte lugnt löp-mässigt utan totalt eftersom jag inte körde någon styrka alls så blev träningsvolymen mindre än vanligt. Löp-mässigt var det nog min tyngsta vecka nånsin eftersom passen var tuffa även om mängden km inte blev jättestor. Ja ska ta hand om mig och vila från löpningen till onsdag, minst. Lovar! :)

    SvaraRadera