- Confessions of a trainaholic

- Confessions of a trainaholic

fredag 18 maj 2012

Tuffa intervaller för en trött tjej

Gomorron allihopa!

Knät blev bättre sen igår eftermiddag så bestämde mig för att köra intervallerna. Knäskyddet var så otymligt och tjockt så jag struntade i det och bestämde mig för att köra utan. Tog bilen till spåret som ligger 5-6 km bort och mötte upp de andra. Vi började med en gemensam uppvärmning på 2,5 km innan det var dags att köra, 5 x 1 km med 1 min vila stod som sagt på schemat. Kände direkt att benen var trötta och jag inte var i toppform. Kanske inte så konstigt eftersom det var min tredje dag i rad med löpning och tisdagens urladdning.. Hade ju även både gått med Lilleman och kört ett hårt styrkepass innan under dagen.

De tre första intervallerna gick dock ok men sen började det bli backigt.. Eftersom jag inte vågar släppa och öka i nedförsbackarna som jag borde så blir det mycket jobbigare för mig eftersom jag får jobba både uppför och nedför istället för att ta nedförsbackarna som vila.. :/ Dock så är jag hellre långsam och hel än snabb och med stukad fot, det är verkligen inget roligt. ;) Kämpade mig igenom de två sista intervallerna och sedan var jag helt död! Hade dock lyckats att löpa intervallerna i ett ganska jämt tempo och snitttempot blev 4,22 min/km och det får allt duga. Jag är stolt över mig själv som genomförde hela passet och inte gav upp (trots att jag inte trodde jag skulle klara de i slutet). :) Efter en kort vila så blev det en gemensam nerjogg på ytterligare 2,5 km innan jag satte mig i bilen och åkte hem.


Fick förresten mina nya tjockskor på posten i onsdags. :) Nya Asics Gel Cumulus 14. Den nya versionen är hela 20 gram lättare så jag ser verkligen fram emot att prova dem. :) Kommer att ha dem till distans och långpass tänkte jag. Väntar även på ett par Kinvara 3 som jag fick av min sambo när jag fyllde men de har inte kommit från leverantören än. Så kul med nya skor! :)


Så här ser de ut! :)

Kunde ju inte sova inatt (som vanligt) så jag låg mest och vred mig och väntade på att få gå upp. Kände lite ömhet i knät under natten men det var inte alls så illa som igår förmiddag. Vid kl halv fyra gick jag upp och klädde på mig för att gå ut med Lilleman. Tog faktiskt på mig knäskyddet när jag skulle gå eftersom det var under promenaden igår morse som jag fick ont. Det var inget problem att gå med det och knät kändes bra hela rundan på 11,5 km. :) Ska nog gå med knäskyddet veckan ut nu för säkerhets skull. :)

Nu är jag på jobbet igen och är verkligen hur trött som helst! Bara att stå ut den här dagen för sen väntar ytterligare två dagars ledighet. :) Vila resten av dagen och sen får vi se vad knät säger imorgon om ett långass med klubben. :)

Ha en fin fredag allihopa! :)

Kram C

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar