- Confessions of a trainaholic

- Confessions of a trainaholic

måndag 21 maj 2012

Morgonjoggar med Lilleman och nytt veckorekord!

Gomorron all glada!

Måndag igen då.. Känns sådär måste jag erkänna. Sov inget vidare inatt.. Blev lite väl mycket mat för min del igår kväll så jag hade rejält ont i magen, kan bero på det. ;)

Igår så gick jag och Lilleman upp tidigt och åkte till skogen för att köra en morgonterrängrunda tillsammans. Blev en skön runda i ett lugnt tempo och med en mycket glad hund. :) Tror inte det finns något skönare än att springa i skogen tidigt en vårmorgon. Luften är fräsch och det är lite kyligt i luften men ändå inte kallt. :) Totalt blev terrängpasset 13,78 km och vårt längsta pass hittils tillsammans. Så glad att Lilleman kan följa med mig nu och jag kommer fortsätta att ta med honom på mina lugna morgonrundor. :) Blev även nytt veckorekord igen förra veckan, 66,5 löpta km. :) Inga känningar kvar i knät så det gick ju tydligen att träna bort. ;)

Resterande del av förmiddagen ägnades åt tvätt och matlagning och till lunch tog jag, min sambo och Lilleman en utflykt till en fin liten sjö för att äta lunch och mysa. :) Lilleman tog även sitt första dopp, oj vad glad han var! Som ett barn på julafton. :) Han fick inte va i så länge men två hopp i sjön och sim efter aquaringen blev det i alla fall. :)

En trött kille efter dagens aktiviteter, myser på mattes nytvättade kudde. ;)

Imorse var det åter dags att gå upp tidigare än tidigast och jag velade in i det sista om det skulle bli en morgonjogg eller prommis? Bestämde mig till sist för att jogga och jag och Lilleman gav oss ut. Kändes ganska snart att jag nog skulle valt att gå för att benen var trötta.. Men vi tog det väldigt lugnt och Lilleman var pigg och glad. :) Totalt blev morgonens jogg 10,9 km. Nu ska jag vila från löpningen till onsdag morgon då det åter är dags för en morgonjogg med Lilleman. Kankse blir något högre tempo, mer åt distanshållet om benen tillåter.  :)

Har ju tänkt mig att träna lite ben ikväll och borde verkligen det med tanke på att det är ett nytt lopp som ska springas nåästa vecka vilket betyder uteblivet benpass igen.. Blir ett lätt pass idag i vilket fall och benen bestämmer hur mycket vikt jag kommer lägga på. Troligtvis blir det lite mage, kankse core om min sambo är sugen på att köra med mig. Roligare att göra det tillsammans och han har insett att det även är bra för honom då han nu är mycket bättre i sin rygg sedan han började köra passen med mig. :) Tidigare hade han ganska mycket problem med ryggen och jag har hela tiden sagt att det är för att han är för ojämt stark mellan rygg och mage och mer funktionell träning har verkligen hjälpt honom så jag hade nog rätt! :)

Ha en fin måndag allihopa! :)

Kramar C

1 kommentar: