- Confessions of a trainaholic

- Confessions of a trainaholic

lördag 5 maj 2012

Trevligt långpass med sliten kropp

Hej allihopa!

Nu är min kropp ganska sliten måste jag ovilligt erkänna. Lederna värker på mig och det är nog inte så konstigt med tanke på vad de varit med om denna vecka. Kroppen är ju inte direkt van och det är väl nu man märker att man inte sprungit i många år utan faktiskt är ganska ny på den här belastningen och nivån av km varje vecka.. 5,6 mil på tre pass nu..

Började dagen med 11,5 km morgonprommis med Lilleman i morgonsolen. Det var riktigt skönt även om benen kändes ganska tunga. Efter promenaden blev det en rejäl grötfrukost och städning här hemma innan jag bytte om och gav mig iväg för att möta upp några andra NocOut:are för ett långpass. 1 km senare var jag på plats och vi sex som skulle springa idag bestämde oss för att springa ut till Eklandskapet denna förmiddag. Skulle bli ganska exakt 2 mil vilket alla tyckte var lagom. Passet började riktigt bra och mina ben kändes rätt pigga. Trevligt att springa och småtjattra med de andra. En hel del uppförsbackar i början av passet kändes i benen men de var ändå på g. :) Det blåste ganska rejält ute idag och väl ute i Eklandskapet kändes det kan jag lova! Oavsett åt vilket håll vi sprang hade vi motvind och den drog i så vi nästan stod stilla bitvis, haha! Vägen hem sen kändes ordentligt i benen och nu var de trötta. Vi tog oss i vilket fall tillbaka till mötesplatsen och sen var det bara att lunka hem för min del. Passet slutade på 20,25 km (21,25 med uppjoggen) med en snitthastighet på 5:34 min/km och det räckte gott och väl för mig idag. I början av passet pratade jag om hur och var jag skulle springa imorn men just nu känns det som kroppen behöver vila. Lederna värker som sagt rätt rejält.. Blir de något imorn så är det ett kort långsamt återhämtningspass bara.

Skulle tagit mig till gymet nu på eftermiddagen men kroppen skriker vila så den ska få det. Börjar på ny kula igen med styrkan på måndag istället. Ha en fin lördag!! :)

1 kommentar:

  1. Du är säkert pigg i morgon, kroppen brukar ju ha en tendens att förvåna ibland.

    SvaraRadera