- Confessions of a trainaholic

- Confessions of a trainaholic

onsdag 23 maj 2012

Personaldag och morgonlöpning

Gomorron allihopa!

Det blev visst inget vidare väder för oss sedan igår.. Det slutade regna så småningom men det var mulet, blåsigt och kallt hela resan ut till S:t Anna skärgård. Vi åkte båt till Harstena för att sedan gå en rundtur på ön som sedan avslutades med en smarrig lunchbuff``e bestående av potatissallad, pestomarinerad kyckling och jättegott bra med nötter och torkade frukter. Självklart åt jag för mycket av lunchen, var ju tvungen att smälla i mig två överfulla tallrikar och tre smörgåsar, haha. Var inte hungrig mer sen igår kan jag lova, fick tvinga i mig det jag behövde. ;)

S:t Anna skärgård. Fick till ett ljust kort, vädret var inte så bra som det ser ut på det kan jag lova! :S

Röda näckrosor. Var bara en som var utslagen och den var på långt avstånd tyvärr..

Försökte på mig en inzoomning på den röda näckrosen, blev väl sådär.. ;)

Pegmatittrappa, kvarts i mitten och granit på sidorna. Såå vacker! :)

Väl hemma igen så var jag riktigt sliten efter all frisk luft och all mat. Tvingade ändå iväg mig till gymet tillsammans med min sambo för ett rygg- och magpass. De gick riktigt bra trots allt måste jag säga, körde ryggen ganska tungt med fokus på full kontakt och sedan avslutades passet med core tillsammans med min sambo. :)

Igår kväll bestämde jag mig för att jag skulle springa på morgonen för att sedan kunna köra ett pass bröst och biceps i eftermiddag. Om jag kör det idag så kan jag vara ledig från styrkan i helgen eventuellt köra ett av nästa veckas pass i helgen då jag inte kommer kunna träna så mycket styrka på grund av loppet på torsdagen. Det ser även ut att bli riktigt fint väder och då ska jag, min sambo och Lilleman åka ut på sjön med båten vilket inte lämnar så mycket tid till träning för min del ändå. :)

Började alltså morgonen med att ta en morgonjogg med Lilleman på 4,36 km i lugnt tempo. Stackarn har haft lite träningsvärk efter söndagens och måndagens pass så det fick bli en kortare runda för honom idag. Han springer ju så mycket mer på våra rundor eftersom han är lös, blir högintensiv intervallträning för hans del hela rundorna. ;)

Väl hemma igen lämnade jag av Lillen, åt en banan och gav mig ut på en till runda på egen hand. Det var med lätta ben jag sprang med idag och det kändes faktiskt ganska skönt att springa utan hund nu när jag gjort det så mycket de senaste dagarna. Ingen att hålla koll på utan kunde njuta fullt ut av min runda. Blev 9,25 km i ett snitttempo på 5:19 min/km idag och det var lätt. Ansträngde mig inte alls utan benen bara gick som på en klocka. :) Såå skönt med sådana pass! :) Hoppas benen är lika lätta imorgon vid intervallerna men risken är att dagens pass har gjort lite sitt i benen ändå. Borde nog sprungit min del av passet lite långsammare. Vi får se hur det går och känns imorgon. :)

I eftermiddag blir det som sagt ett pass bröst och biceps för min del. Tänkte gå lite tidigare från jobbet för jag har ett paket att hämta ut samt behöver köpa allergimedicin nu när gräspollenet börjat komma.. :( Känner av min förkylnings/ansträngningsastma av det ch det gillar jag inte.. :(

Hoppas ni får en fin onsdag! :)

Kramar C

2 kommentarer:

 1. Fina bilder! Häftigt med röda näckrosor (vår sommargranne är besatt av dem, men jag trodde de bara växte i insjöar?).

  Vi skulle ha (frivillig) personalfrukost ute i Tinnerö med fågelskådning i morse. Jag hade verkligen sett fram emot det. MEN så fick jag ärendeberedning kl 8 så det gick bara inte. Skit också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, riktigt häftigt! Det är som en liten sötvattenvik med bara en tunn bergvägg som skiljer den från havet där de växer. Inplanterade såklart av någon näckrostjuv som tog dit dem för mycket länge sedan. ;)

   Nä, vilken otur! De hade ju varit trevligt. Du får glädjas åt att du har nära så du kan springa där och kolla på fåglarna vid ett annat tillfälle. :) Maten är ju värst att missa i detta läge, alltid godast när man blir bjuden! ;)

   Radera