- Confessions of a trainaholic

- Confessions of a trainaholic

fredag 25 maj 2012

Intervaller, pollenallergi och träningsupplägg inför loppet

Gomorron allihopa!

Gårdagens intervaller gick riktigt bra! Vaderna kändes rejält stumma och kroppen trött när jag knallade uppför trapporna hemma igår eftermiddag. Efter en stor portion gröt och lite vila så var kroppen på bättre humör. Stumheten fanns kvar men det kändes lättare när de blev varma. :) På dagens intervallschema stod 3 x 5 x(70s-20s) med 3 min serievila. Detta innebär att man springer i 70 sekunder, vilar i 20, springer i 70 sekunder osv 5 gånger innan det är dags för en längre vila på 3 min innan nästa serie börjar. :)

Började med att springa de 2 km jag har till arenan för att sedan fortsätta värma upp med klubben på plats, totalt blev uppjoggen 3,5 km lång.

När alla var varma så satte vi igång intervallerna. Första 70 sekundrarna kändes ganska tunga men det tycker jag allatid första intervallen gör, kroppen är inte riktigt med på vad som händer än. Resterande i första serien flöt på bra och jag kände mig stark. Vid sista serien var jag ganska trött men lyckades ändå hålla tempo även de sista 5. När den sista intervallen var klar så låg jag klubbad på gräsmattan ett tag. Jäklar va mycket jobbigare det är att springa fort i värmen! Jag är liksom inte van att träna i 25 plusgarder och sol som det var igår kväll. Bra för mig att vänja mig dock för det kommer väl bli en hel del varma pass i sommar antar jag. :) Totalt så hann jag springa 4,661 km på de 17:30 min som passets intervaller gick på. Det är jag riktigt nöjd med! :)


Så här såg passet i sin helhet ut, ett snitttempo på 3:45 min/km är inte pjåkigt för att vara jag! :)

Sprang i mina älskade Tarther igen igår efter en lång vila från dme på grund av diverse krämpor. Så underbart det var! Även om de inte gör mig snabbare så är det en helt annan löpkänsla med dessa skor! Kärlek! ♥ Efter intervallerna så blev det en kort gemensam nerjogg och sedan 10 minuter Core innan det var dags att jogga hemåt för min del. Nerjoggen slutade på 3 km och totalt blev dagens pass 11,6 km.

Tränaren Håkan fotade lite under intervallerna igår. Alltså hur ser jag ut när jag springer egentligen? Ha ha! ;) Klicka på bilderna för större format. :)


Heja, heja! (Jag är till höger i tredje led om ni inte känner igen mig. ;))

Här brassar vi på lite, min "partner in crime" Lisa är där hon ska vara, brevid mig! :)

Core efter passet, ser ni mig? :)

Väl hemma så blev det en prommis med Lilleman i kvällssolen innan det var dags att duscha, lägga in passet och lägga sig i sängen. Min pollenallergi (eller om jag har en förkylning på g!!??) gjorde sig ordentligt påmind för första gången i år igår kväll också. Näsan bara rann och rann.. Som tur var så hade jag köpt medicin så nu är det bara att köra en kur och hoppas på det bästa. Har ju märkrt att dte blivit rejält med pollen nu då min bil bytt färg från blå till snorgrön. ;)

Blev att titta på TV läänge igår eftersom jag inte var det minsta trött (som vanligt). Vid halv elva kom min smabo hem från en middag med sina kompisar så då blev det lite snack och TVmys innan jag tills slut somande till runt 12. Vaknade flera gånger under natten men fick nog säkert en tre timmar sömn totalt, bättre än inget. :)

Imorse ringde klockan 03:30 som vanligt och då var det bara att gå upp och ge sig ut med Lilleman. Benen kändes oförskämt pigga idag trots gårdagens pass. De har väl inte hunnit stelan till än antar jag. ;) 11,5 km blev det även denna morgon. :)

Jag ska ändra min uppladdning inför torsadgens lopp. Efter övervägande och lite prat med en kompis från klubben så ska jag inte helvila två dagar som jag gjort tidigare. Min ben verkar bli slöa och vaderna stumma av detta då de är vana att röra på sig ordentligt så nu ska jag prova ett annat upplägg och se om det fungerar bättre. :) Följande har jag tänkt mig denna gång:

Lördag: Snabbdistans 5 km exkl upp- och nerjogg för att känna in tempot lite i benen.
Söndag: Lugn morgonjogg med Leon på max 1 mil
Måndag: Morgonprommis 11,5 km + Axlar och triceps
Tisdag: Lugn morgonjogg med Leon 5 km + eventuellt ett rygg- och magpass på gymet
Onsdag: Morgonprommis 5 km
Torsdag: Tävlingsdagen! :)

Nu är det dags att jobba lite för min del. Blir en kort dag idag, tänkte gå hem strax innan tre. Sedan väntar storhandling och TVmys resten av kvällen. Ha en fin fredag allihopa! :)

Kramar C

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar