- Confessions of a trainaholic

- Confessions of a trainaholic

tisdag 12 juni 2012

Att försova sig och prioritera..

Gomorron allihopa!

Igår fick jag rejält ont i framsida lår, som en smärtande sträng som kändes varenda steg jag tog.. Det gjorde så ont! Haltade hela dagen och var allmänt bitter över min situation.. Tänkte att det kanske var den där jäkla piriformis igen så hade planer på att låta Peter ge mig en omgång sen på kvällen.

När jag kom hem från jobbet så hade jag fått paket att hämta. :) Mina nya skor och en löparkeps som jag fått av Peter i födelsedagspresent (förutom mina klubbkläder). :) Gick till gymet och körde benen lätt sedan mage och två övningar triceps. Ska försöka dra ner mina gympass till tre i veckan nu framöver så jag slipper träna på helgerna och kan koncentrera mig på att vila och springa. :) Det blev alltså ett riktigt hästpass på 1,5 timme för mig igår, haha. :) Smärtan i låret kändes inte när jag körde benen men hela tiden när jag gick.. :( Efter passet haltade jag bort till affären och hämtade ut mitt paket. Både skorna och kepsen satt kanon och jag provsprang skorna lite kort i lägenheten. Jäklar vilken dämpning för den lätta vikten!? Dämpningen kändes bättre än i mina Cumulus 14!! Skorna jag beställde heter Saucony Kinvara 3 och verkar bli mina nya favvo. ;)

Så här ser mina nya Kinvara 3 ut! Såå sköna och snygga dessutom!! :)

Igår kväll så började Peter med att massera piriformis hårt och jäklar va ont de gjorde!! Efter detta så provade jag att gå och det gjorde fortfarande ont i framsidan.. Började klämma lite på mig själv och upptäckte rejäla spänningar i utsida, framsida lår. Som en sträng ner mot knät som gjorde skitont! Peter fick nu massera mig rejält utmed denna och det gjorde så ont så jag grät.. Efteråt kändes det dock mycket bättre så det gjorde ju skillnad. Nästan tisdag ska jag gå till sjukgymnasten, det är nog bra så vi kan gå till roten med problemen jag har i högersidan.. Vi har ju KM på 5000 m på torsdag också, har ingen aning om jag kommer kunna springa med detta.. Jag är ju knappast i topptrim och har ingen vidare lust att springa om det ska göra ont och gå jättedåligt.. :(

Igår däckade jag tydligen vid åtta och hade inte ställt klockan så imorse försov jag mig! Händer typ aldrig annars, haha! ;) Halv fem vaknade jag med ett ryck. Var bara att pallra sig upp och byta om lite snabbt för att hinna med en kortare morgonjogg med Leon innan han och husse skulle åka till jobbet. Tog mina nya Kinvara för att prova och de kändes kanon! Högersidan var dock helt misshandlad och jag hade vissa smärtor kvar i utsida, framsida lår även om det var bra mycket bättre än innan massagen igår.. Jag joggade långsamt och blev lite trött i hålfoten av det i nya skorna. Totalt blev morgonjoggen med Leon 4,37 km i 6 min/km tempo. När jag kom hem så var jag sugen på att prova skorna lite till och bestämde mig för att komma lite senare till jobbet idag. Har ändå så mycket plustid på flexen. :) Åt en banan och gav mig sedan ut igen. När jag släppte benen fria så kändes de lätta, ömheten fanns kvar i högersidan men ingen smärta (om jag inte försökte öka tempot). Lät benen gå i det tempo de ville och hela rundan var så där skön och lätt hela vägen (förutom ömheten då). Totalt blev det 7,23 km i 5:11 min/km tempo. Mycket skönt att det tempot kan kännas så lätt. :) Kände inte av hålfoten nu när jag sprang på lite och skorna kändes grymt sköna. :) Tror de blir mina favvo till mellanmjölkspassen helt klart. Oklart om de är så snabba dock, Tarthern känns fortfarande som prio ett vid snabba pass. :)

I eftermiddag har jag tänkt att köra bröst och axlar på gymet, ska bli intressant och se hur den kombon går. :)

Kramar C

2 kommentarer:

  1. Låter härligt både med sovmorgon ;-) nya pjucks och en schysst prioritering.

    Själv har jag haft en usel träningsdag (har tagit mig till soffan) men en rätt fin bantardag med lite yoghurt och cola som enda intag. Hade gärna haft tvärtom.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, helt klart! :)

      Usch ja, förstår att du velat ha det tvärtom. Det är tur att det brukar gå över ganska fort i alla fall. Du får ta och äta upp dig lite igen så fort du kan. :)

      Radera